Ingredienser
200 g hvedemel
150 g smør
1 vaniljestang
1 dl Dansukker Flormelis
Instruktioner
Skrab vaniljekorn fra stangen, og bland vaniljekorn og lidt af flormelissen sammen på et skærebræt, så kornene skilles fra hinanden, og du får vaniljesukker.
Bland derefter mel, vaniljesukker og flormelis i en skål. Skær smør i små tern og smuldr smørret ud i skålen. Ælt ingredienserne sammen til en ensartet dej.
Læg dejen i køleskabet i en time, så den sætter sig.
Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
Rul dejen ud i en firkant, og skær hjerter med hjerteformen. Læg dem med rigelig afstand på bageplader beklædt med bagepapir.
Bag dine specier i 8-12 minutter til de er let gyldne.
Lad dem køle af inden de pyntes og opbevar dem i en lufttæt beholder.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.