Cookiesandwich

12 stk. 1 1/2 time + 5 timer
En cookiesandwich er det bedste fra to verdener, for hvorfor vælge imellem kage og is, når man kan få begge dele? Denne cookiesandwich egner sig perfekt til en pause i solen.
Cookiesandwich
Bedømmelse: (16vurderinger)

Ingredienser

    Vaniljeis

    • 8 æggeblommer
    • 1 1/2–2 dl Dansukker Sukker
    • 1 tsk. vaniljesukker
    • 4 dl mælk
    • 3 dl piskefløde
    • 2 dl Dansukker Glukosesirup

    Cookies

    • 1 dl mandler
    • 1 dl hasselnødder
    • 100 g mørk chokolade
    • 230 g blødt smør
    • 3 1/2 dl Dansukker Brun Farin
    • 1 tsk. vaniljesukker
    • 1 æg
    • 5 1/2 dl hvedemel
    • 1 1/2 tsk. natron

    Forvarm ovnen til 190 °C.

    Hak mandler, hasselnødder og chokolade fint, og stil derefter til side. Pisk smør, brun farin og vaniljesukker luftigt i en skål, og tilsæt ægget.

    Bland de tørre ingredienser i en skål, og vend dem i smørblandingen. Tilsæt nødderne og chokoladen.

    Del dejen i 45 stykker, og rul til kugler. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med god afstand, og tryk dem flade. Bag midt i ovnen i ca. 8 minutter. Køl af.

    Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen i en skål.

    Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog i en kasserolle. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding.

    Sigt gennem en finmasket si. Lad blandingen køle af. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld isen i en aflang form, ca. 18 x 25 cm, og stil den i fryseren i mindst 5 timer.

    Tag vaniljeisen ud, og lav runde isstykker. Læg isstykkerne mellem to cookies, og stil i fryseren i yderligere et par timer.

    Tips: De cookies, som bliver tilovers, kan fryses ned og serveras til sommerkaffen.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker