Citrussild

Citrussild

1 glas ca. 30 minutter
Denne hjemmelavede citrussild kommer til at skille sig ud på påskebuffeten. En syrlig sild, der smager skønt på et stykke knækbrød.
Citrussild
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 1 lime
  • 1/2 citron, saften heraf
  • ca. 200 g hvide marinerede sild skåret i mundrette bidder
  • 0,5 dl eddike 5 %
  • 1,5 dl vand
  • 1 dl Dansukker Økologisk Sukker
  • 1 tsk. sorte peberkorn
  • 2 tsk. hel rosapeber
  • 2 tsk. fennikelfrø
  • 2 spsk. hakket frisk purløg
  • 2 spsk. hakket frisk basilikum

Pil skallen af limefrugten, så både skal og den hvide hinde er væk. Skær limefrugten i både, og læg dem i en skål sammen med citronsaft og sild. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad silden marinere i et døgn.

Kog eddike, vand og sukker op. Tilsæt krydderierne, og lad blandingen køle af.

Si silden, og lad citronsaften løbe af, og læg derefter sild og limebåde i et varmt, rengjort glas. Hæld den afkølede lage over. Opbevar citrussilden i køleskab. Holdbarheden på et åbnet glas er ca. 1-2 uger.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;