Citruskage

Saftig kage med mandler og frisk citrus i en skøn kombination. En julekage som er pynt i sig selv.

8–10 portioner

ca 1 ½ time

Vurdering (103 stk)

Ingredienser

2-3 citrusfrugter, økologiske
2 dl Dansukker Lys Sirup
4 æg
2 1/2 dl Dansukker Sukker
150 g smør
2 1/2 dl hvedemel
1 1/2 dl mandelmel
1 1/2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker

Instruktioner

Skyl citrusfrugterne grundigt. Skær i ca. 0,5 cm tykke skiver. Hæld sirup i en gryde, tilsæt skiverne, og lad det simre i cirka 10 minutter. Lad det køle lidt af.

Beklæd en springform med bagepapir, ca. 22 cm i diameter.

Forvarm ovnen til 175°C. 

Pisk æg og sukker i en skål, til det er luftigt. Smelt smør i en gryde, køl lidt af og bland det med æggemassen. Bland hvedemel, mandelmel, bagepulver og vaniljesukker i en skål og vend forsigtigt ned i blandingen.

Fordel citrusskiverne jævnt over bunden af formen. Gem sukkerlagen til servering. Hæld dejen over citrusskiverne. Bag kagen nederst i ovnen i 40-45 minutter.

Lad kagen hvile et par minutter, inden du vender den ud med bunden i vejret på et fad. Pil forsigtigt bagepapiret af, og kagen kølne. Hæld lidt af siruppen over inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.