Citronparfait på karamelbund og citronsauce

Nyd en lækker parfait med citron og vanilje, med mandel- og karamelbund og en skøn citronsauce. Perfekt til enhver dessertelsker!

5 portioner

PT55M

1 time + 6 timer i fryser

Vurdering (129 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Parfait
3 æggeblommer
1 1/2 dl Dansukker Rørsukker
2 dl piskefløde
1 tsk. vaniljesukker
Saften af 1 citron, gerne usprøjtet

Mandel- og havrekaramel
3/4 dl mandler
1 dl Dansukker Brun Farin
100 g smør
1 dl havregryn
1 1/2 spsk. hvedemel
2 spsk. piskefløde
2 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
En knivspids salt

Citronsauce
50 g smør
1 dl Dansukker Sukker
2 spsk. Dansukker Lys Sirup
Saften af 1 citron, gerne usprøjtet
1 dl fløde

Pynt
Citronmelisse

Instruktioner

Sæt ovnen på 200 °C.

Pisk æggeblommer og rørsukker til en luftig blanding i en skål. Pisk fløden, og tilsæt vaniljesukker og citronsaft. Vend blandingen ned i æggemassen.

Fordel blandingen i en silikoneform med halvkugler eller en anden valgfri form. Stil i fryseren i mindst 6 timer.

Lav mandel- og havrekaramellen imens. Hak mandlerne fint, og rør alle ingredienserne sammen i en tykbundet kasserolle. Kog op under omrøring. Kom blandingen på bagepapir, og bag den i ca. 5-8 minutter, til karamellen er blevet gyldenbrun.

Lad karamellen køle helt af, og knæk den derefter i mindre stykker.

Bland alle ingredienserne til citronsaucen i en tykbundet kasserolle, og lad blandingen koge op. Lad saucen småkoge i ca. 5 minutter. Rør jævnligt. Stil saucen til afkøling.

Læg et stykke karamel på en tallerken, og tag citronparfaiten ud af formene. Læg parfaiten på karamellen, og hæld lidt citronsauce over. Strø små stykker karamel over, og pynt med et blad citronmelisse.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?