Citronparfait på karamelbund og citronsauce

5 portioner

1 time + 6 timer i fryser

Vurdering (65 stk)

Ingredienser

Parfait
3 æggeblommer
1 1/2 dl Dansukker Rørsukker
2 dl piskefløde
1 tsk. vaniljesukker
Saften af 1 citron, gerne usprøjtet

Mandel- og havrekaramel
3/4 dl mandler
1 dl Dansukker Brun Farin
100 g smør
1 dl havregryn
1 1/2 spsk. hvedemel
2 spsk. piskefløde
2 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
En knivspids salt

Citronsauce
50 g smør
1 dl Dansukker Sukker
2 spsk. Dansukker Lys Sirup
Saften af 1 citron, gerne usprøjtet
1 dl fløde

Pynt
Citronmelisse

Instruktioner

Sæt ovnen på 200 °C.

Pisk æggeblommer og rørsukker til en luftig blanding i en skål. Pisk fløden, og tilsæt vaniljesukker og citronsaft. Vend blandingen ned i æggemassen.

Fordel blandingen i en silikoneform med halvkugler eller en anden valgfri form. Stil i fryseren i mindst 6 timer.

Lav mandel- og havrekaramellen imens. Hak mandlerne fint, og rør alle ingredienserne sammen i en tykbundet kasserolle. Kog op under omrøring. Kom blandingen på bagepapir, og bag den i ca. 5-8 minutter, til karamellen er blevet gyldenbrun.

Lad karamellen køle helt af, og knæk den derefter i mindre stykker.

Bland alle ingredienserne til citronsaucen i en tykbundet kasserolle, og lad blandingen koge op. Lad saucen småkoge i ca. 5 minutter. Rør jævnligt. Stil saucen til afkøling.

Læg et stykke karamel på en tallerken, og tag citronparfaiten ud af formene. Læg parfaiten på karamellen, og hæld lidt citronsauce over. Strø små stykker karamel over, og pynt med et blad citronmelisse.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.