Citronmazarin med birkes, citronganache, figner og ristede hasselnødder

Saftig citronmazarin med knasende birkes og syrlig citronganache, figner og ristede hasselnødder.
- Opskrift Anne au Chocolat

8-10 personer

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

Citronmazarin
150 g marcipan
150 g bagesukker eller almindeligt sukker fra Dansukker
150 g blødt smør
3 æg
75 g mel
Fintrevet skal af 1 øko citron
10 g blå birkes

Hvid chokolade citron ganache
150 g hvid chokolade
50 g piskefløde
25 g citronsaft

Pynt
Friske figner
Ristede hasselnødder

Instruktioner

Citronmazarin
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel, citronskal og birkes i. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter. Kontroller om den er færdigbagt med en tandstik. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen.

Hvid chokolade citron ganache
Hak den hvide chokolade ultrafint, og kom den i en skål. Varm fløden og citronsaft op til kogepunktet og hæld det over den hvide chokolade. Lad det stå i 2 minutter, og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er ensartet. Stil den på køl i 5-10 minutter, til den har sat sig lidt og kan fordeles på kagen. Pynt med figner og hakkede hasselnødder.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.