Citronmazarin med birkes, citronganache, figner og ristede hasselnødder - Opskrifter

Citronmazarin med birkes, citronganache, figner og ristede hasselnødder

8-10 personer
Saftig citronmazarin med knasende birkes og syrlig citronganache, figner og ristede hasselnødder.
- Opskrift Anne au Chocolat
Citronmazarin med birkes, citronganache, figner og ristede hasselnødder
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Citronmazarin

    • 150 g marcipan
    • 150 g bagesukker eller almindeligt sukker fra Dansukker
    • 150 g blødt smør
    • 3 æg
    • 75 g mel
    • Fintrevet skal af 1 øko citron
    • 10 g blå birkes

    Hvid chokolade citron ganache

    • 150 g hvid chokolade
    • 50 g piskefløde
    • 25 g citronsaft

    Pynt

    • Friske figner
    • Ristede hasselnødder

    Citronmazarin
    Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel, citronskal og birkes i. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter. Kontroller om den er færdigbagt med en tandstik. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen.

    Hvid chokolade citron ganache
    Hak den hvide chokolade ultrafint, og kom den i en skål. Varm fløden og citronsaft op til kogepunktet og hæld det over den hvide chokolade. Lad det stå i 2 minutter, og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er ensartet. Stil den på køl i 5-10 minutter, til den har sat sig lidt og kan fordeles på kagen. Pynt med figner og hakkede hasselnødder.


    ;