Citronmazarin med birkes, citronganache, figner og ristede hasselnødder

Saftig citronmazarin med knasende birkes og syrlig citronganache, figner og ristede hasselnødder.
- Opskrift Anne au Chocolat

8-10 personer

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

Citronmazarin
150 g marcipan
150 g bagesukker eller almindeligt sukker fra Dansukker
150 g blødt smør
3 æg
75 g mel
Fintrevet skal af 1 øko citron
10 g blå birkes

Hvid chokolade citron ganache
150 g hvid chokolade
50 g piskefløde
25 g citronsaft

Pynt
Friske figner
Ristede hasselnødder

Instruktioner

Citronmazarin
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel, citronskal og birkes i. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter. Kontroller om den er færdigbagt med en tandstik. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen.

Hvid chokolade citron ganache
Hak den hvide chokolade ultrafint, og kom den i en skål. Varm fløden og citronsaft op til kogepunktet og hæld det over den hvide chokolade. Lad det stå i 2 minutter, og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er ensartet. Stil den på køl i 5-10 minutter, til den har sat sig lidt og kan fordeles på kagen. Pynt med figner og hakkede hasselnødder.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble?

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.