Citroncheesecake med mangocurd og pistaciebund

Citroncheesecake med mangocurd og pistaciebund

10 stykker 1,5 time + 5 timer fryseren
En lækker citroncheesecake med mangocurd og pistaciebund. Nyd en sej og sprød pistaciebund med cremet mangocurd og syrlig cheesecake.
Citroncheesecake med mangocurd og pistaciebund
Bedømmelse: (38vurderinger)

Ingredienser

    Pistaciebund

    • 2 æggehvider, 50 g
    • 1/4 dl Dansukker Bagesukker
    • 1/2 dl pistacienødder
    • 1/2 dl mandelmel
    • 1/2 knsp. salt
    • 1 dl Dansukker Økologisk Flormelis

    Mangocurd

    • 250 g mango, fra frost
    • 2 pasteuriseret æg
    • 2 dl Dansukker Syltesukker
    • 25 g smør

    Cheesecake

    • 3 pasteuriseret æggeblommer
    • 2 dl Dansukker Økologisk Flormelis
    • 2 spsk. Dansukker Glukosesirup
    • skallen af 1/2 citron
    • 2 spsk. citronsaft
    • 200 g friskost
    • 100 g cremefraiche 38 %
    • 3 dl piskefløde

    Citronglaze

    • 1 blad husblas
    • 1 dl citronsaft
    • 1 passionsfrugt
    • 1 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
    • 2 spsk. Dansukker Glukosesirup

    Lav pistaciebunden og mangocurden dagen før. Begynd med pistaciebunden, og indstil ovnen på 175 °C varmluft.

    Pisk æggehvider og sukker til et fast skum. Hak pistacienødderne fint, og bland dem med mandelmel, salt og flormelis.

    Vend pistacieblandingen i skummet, og rør forsigtigt, til blandingen er jævn. Smør en rund form (ca. 18 cm i diameter), og drys den med rasp. Bages nederst i ovnen i ca. 10 minutter. Lad bunden køle af.

    Lav mangocurden. Optø mangoen, og blend den til en jævn masse. Kom mangoen i en tykbundet gryde sammen med æg og syltesukker. Sæt kasserollen på pladen, lad simre ved savg varme, pisk, til det begynder at tykne. Tilsæt smørret i små klumper under fortsat piskning.

    Tag gryden af varmen, og si mangocurden igennem en finmasket si. Lad curden køle af, og hæld den derefter op i en rund silikoneform (ca. 18 cm i diameter). Stil den i fryseren i mindst 2 timer.

    Lav cheesecaken. Kom æggeblommer, flormelis og glukosesirup i en skål, og pisk, indtil blandingen er luftig. Tilsæt citronskal, citronsaft, friskost og cremefraiche. Pisk, til blandingen er jævn. Pisk fløden i en separat skål, og vend den i blandingen.

    Læg pistaciebunden i midten af en rund form/springform med en diameter på 20 cm, gerne med plastfilm langs kanten, så den bliver høj nok. Tag mangocurden ud af formen, og læg den over pistaciebunden.

    Hvis du anvender en rund form uden bund, bør du have plastfolie under og langs kanten for at sikre, at så meget af cheesecaken som muligt holdes inde i formen. Hæld citroncheesecakeblandingen over, så pistaciebunden og mangocurden dækkes på hele overfladen og langs siderne. Stil straks kagen i fryseren, og lad den stå i ca. 3 timer.

    Forbered citronglazen. Læg husblassen i koldt vand i ca. 5 minutter. Giv citronsaft, passionsfrugtsaft (uden kerner), sukker og glukosesirup et opkog i en gryde. Læg husblassen i, og lad det koge op igen. Rør husblassen ud i blandingen, og den køle af.

    Tag cheesecaken ud af fryseren, hæld glazen over, og stil den tilbage i fryseren i yderligere nogle timer.

    Tag kagen ud, og fjern formen og plastfolien. Lad kagen stå ved stuetemperatur i ca. 10-15 minutter inden servering.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;