Ingredienser
Pistaciebund
2 æggehvider, 50 g
1/4 dl Dansukker Bagesukker
1/2 dl pistacienødder
1/2 dl mandelmel
1/2 knsp. salt
1 dl Dansukker Økologisk Flormelis
Mangocurd
250 g mango, fra frost
2 pasteuriseret æg
2 dl Dansukker Syltesukker
25 g smør
Cheesecake
3 pasteuriseret æggeblommer
2 dl Dansukker Økologisk Flormelis
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
skallen af 1/2 citron
2 spsk. citronsaft
200 g friskost
100 g cremefraiche 38 %
3 dl piskefløde
Citronglaze
1 blad husblas
1 dl citronsaft
1 passionsfrugt
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
Instruktioner
Lav pistaciebunden og mangocurden dagen før. Begynd med pistaciebunden, og indstil ovnen på 175 °C varmluft.
Pisk æggehvider og sukker til et fast skum. Hak pistacienødderne fint, og bland dem med mandelmel, salt og flormelis.
Vend pistacieblandingen i skummet, og rør forsigtigt, til blandingen er jævn. Smør en rund form (ca. 18 cm i diameter), og drys den med rasp. Bages nederst i ovnen i ca. 10 minutter. Lad bunden køle af.
Lav mangocurden. Optø mangoen, og blend den til en jævn masse. Kom mangoen i en tykbundet gryde sammen med æg og syltesukker. Sæt kasserollen på pladen, lad simre ved savg varme, pisk, til det begynder at tykne. Tilsæt smørret i små klumper under fortsat piskning.
Tag gryden af varmen, og si mangocurden igennem en finmasket si. Lad curden køle af, og hæld den derefter op i en rund silikoneform (ca. 18 cm i diameter). Stil den i fryseren i mindst 2 timer.
Lav cheesecaken. Kom æggeblommer, flormelis og glukosesirup i en skål, og pisk, indtil blandingen er luftig. Tilsæt citronskal, citronsaft, friskost og cremefraiche. Pisk, til blandingen er jævn. Pisk fløden i en separat skål, og vend den i blandingen.
Læg pistaciebunden i midten af en rund form/springform med en diameter på 20 cm, gerne med plastfilm langs kanten, så den bliver høj nok. Tag mangocurden ud af formen, og læg den over pistaciebunden.
Hvis du anvender en rund form uden bund, bør du have plastfolie under og langs kanten for at sikre, at så meget af cheesecaken som muligt holdes inde i formen. Hæld citroncheesecakeblandingen over, så pistaciebunden og mangocurden dækkes på hele overfladen og langs siderne. Stil straks kagen i fryseren, og lad den stå i ca. 3 timer.
Forbered citronglazen. Læg husblassen i koldt vand i ca. 5 minutter. Giv citronsaft, passionsfrugtsaft (uden kerner), sukker og glukosesirup et opkog i en gryde. Læg husblassen i, og lad det koge op igen. Rør husblassen ud i blandingen, og den køle af.
Tag cheesecaken ud af fryseren, hæld glazen over, og stil den tilbage i fryseren i yderligere nogle timer.
Tag kagen ud, og fjern formen og plastfolien. Lad kagen stå ved stuetemperatur i ca. 10-15 minutter inden servering.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.