Citroncheesecake med mangocurd og pistaciebund

En lækker citroncheesecake med mangocurd og pistaciebund. Nyd en sej og sprød pistaciebund med cremet mangocurd og syrlig cheesecake.

10 stykker

PT1H

1,5 time + 5 timer fryseren

Vurdering (47 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Pistaciebund
2 æggehvider, 50 g
1/4 dl Dansukker Bagesukker
1/2 dl pistacienødder
1/2 dl mandelmel
1/2 knsp. salt
1 dl Dansukker Økologisk Flormelis

Mangocurd
250 g mango, fra frost
2 pasteuriseret æg
2 dl Dansukker Syltesukker
25 g smør

Cheesecake
3 pasteuriseret æggeblommer 
2 dl Dansukker Økologisk Flormelis
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
skallen af 1/2 citron
2 spsk. citronsaft
200 g friskost
100 g cremefraiche 38 %
3 dl piskefløde

Citronglaze
1 blad husblas
1 dl citronsaft
1 passionsfrugt
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
2 spsk. Dansukker Glukosesirup

Instruktioner

Lav pistaciebunden og mangocurden dagen før. Begynd med pistaciebunden, og indstil ovnen på 175 °C varmluft.

Pisk æggehvider og sukker til et fast skum. Hak pistacienødderne fint, og bland dem med mandelmel, salt og flormelis.

Vend pistacieblandingen i skummet, og rør forsigtigt, til blandingen er jævn. Smør en rund form (ca. 18 cm i diameter), og drys den med rasp. Bages nederst i ovnen i ca. 10 minutter. Lad bunden køle af.

Lav mangocurden. Optø mangoen, og blend den til en jævn masse. Kom mangoen i en tykbundet gryde sammen med æg og syltesukker. Sæt kasserollen på pladen, lad simre ved savg varme, pisk, til det begynder at tykne. Tilsæt smørret i små klumper under fortsat piskning.

Tag gryden af varmen, og si mangocurden igennem en finmasket si. Lad curden køle af, og hæld den derefter op i en rund silikoneform (ca. 18 cm i diameter). Stil den i fryseren i mindst 2 timer.

Lav cheesecaken. Kom æggeblommer, flormelis og glukosesirup i en skål, og pisk, indtil blandingen er luftig. Tilsæt citronskal, citronsaft, friskost og cremefraiche. Pisk, til blandingen er jævn. Pisk fløden i en separat skål, og vend den i blandingen.

Læg pistaciebunden i midten af en rund form/springform med en diameter på 20 cm, gerne med plastfilm langs kanten, så den bliver høj nok. Tag mangocurden ud af formen, og læg den over pistaciebunden.

Hvis du anvender en rund form uden bund, bør du have plastfolie under og langs kanten for at sikre, at så meget af cheesecaken som muligt holdes inde i formen. Hæld citroncheesecakeblandingen over, så pistaciebunden og mangocurden dækkes på hele overfladen og langs siderne. Stil straks kagen i fryseren, og lad den stå i ca. 3 timer.

Forbered citronglazen. Læg husblassen i koldt vand i ca. 5 minutter. Giv citronsaft, passionsfrugtsaft (uden kerner), sukker og glukosesirup et opkog i en gryde. Læg husblassen i, og lad det koge op igen. Rør husblassen ud i blandingen, og den køle af.

Tag cheesecaken ud af fryseren, hæld glazen over, og stil den tilbage i fryseren i yderligere nogle timer.

Tag kagen ud, og fjern formen og plastfolien. Lad kagen stå ved stuetemperatur i ca. 10-15 minutter inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.