Citroncheesecake med mangocurd og pistaciebund

En lækker citroncheesecake med mangocurd og pistaciebund. Nyd en sej og sprød pistaciebund med cremet mangocurd og syrlig cheesecake.

10 stykker

1,5 time + 5 timer fryseren

Vurdering (45 stk)

Ingredienser

Pistaciebund
2 æggehvider, 50 g
1/4 dl Dansukker Bagesukker
1/2 dl pistacienødder
1/2 dl mandelmel
1/2 knsp. salt
1 dl Dansukker Økologisk Flormelis

Mangocurd
250 g mango, fra frost
2 pasteuriseret æg
2 dl Dansukker Syltesukker
25 g smør

Cheesecake
3 pasteuriseret æggeblommer 
2 dl Dansukker Økologisk Flormelis
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
skallen af 1/2 citron
2 spsk. citronsaft
200 g friskost
100 g cremefraiche 38 %
3 dl piskefløde

Citronglaze
1 blad husblas
1 dl citronsaft
1 passionsfrugt
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
2 spsk. Dansukker Glukosesirup

Instruktioner

Lav pistaciebunden og mangocurden dagen før. Begynd med pistaciebunden, og indstil ovnen på 175 °C varmluft.

Pisk æggehvider og sukker til et fast skum. Hak pistacienødderne fint, og bland dem med mandelmel, salt og flormelis.

Vend pistacieblandingen i skummet, og rør forsigtigt, til blandingen er jævn. Smør en rund form (ca. 18 cm i diameter), og drys den med rasp. Bages nederst i ovnen i ca. 10 minutter. Lad bunden køle af.

Lav mangocurden. Optø mangoen, og blend den til en jævn masse. Kom mangoen i en tykbundet gryde sammen med æg og syltesukker. Sæt kasserollen på pladen, lad simre ved savg varme, pisk, til det begynder at tykne. Tilsæt smørret i små klumper under fortsat piskning.

Tag gryden af varmen, og si mangocurden igennem en finmasket si. Lad curden køle af, og hæld den derefter op i en rund silikoneform (ca. 18 cm i diameter). Stil den i fryseren i mindst 2 timer.

Lav cheesecaken. Kom æggeblommer, flormelis og glukosesirup i en skål, og pisk, indtil blandingen er luftig. Tilsæt citronskal, citronsaft, friskost og cremefraiche. Pisk, til blandingen er jævn. Pisk fløden i en separat skål, og vend den i blandingen.

Læg pistaciebunden i midten af en rund form/springform med en diameter på 20 cm, gerne med plastfilm langs kanten, så den bliver høj nok. Tag mangocurden ud af formen, og læg den over pistaciebunden.

Hvis du anvender en rund form uden bund, bør du have plastfolie under og langs kanten for at sikre, at så meget af cheesecaken som muligt holdes inde i formen. Hæld citroncheesecakeblandingen over, så pistaciebunden og mangocurden dækkes på hele overfladen og langs siderne. Stil straks kagen i fryseren, og lad den stå i ca. 3 timer.

Forbered citronglazen. Læg husblassen i koldt vand i ca. 5 minutter. Giv citronsaft, passionsfrugtsaft (uden kerner), sukker og glukosesirup et opkog i en gryde. Læg husblassen i, og lad det koge op igen. Rør husblassen ud i blandingen, og den køle af.

Tag cheesecaken ud af fryseren, hæld glazen over, og stil den tilbage i fryseren i yderligere nogle timer.

Tag kagen ud, og fjern formen og plastfolien. Lad kagen stå ved stuetemperatur i ca. 10-15 minutter inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.