Citroncheesecake med blommekompot

Sommerlig cheesecake med smag af citron og blommekompot. En rigtigt god cheesecake med blommekompot i skjul og en smagfuld bund af digestivekiks! Smag - og nyd den!

10 stk

ca. 1,5 time + 4 timer i fryseren

Vurdering (37 stk)

Ingredienser

Bund
8 stk. Digestive-kiks
40 g smør
1/2 dl hel boghvede

Blommekompot
200 g blommer
1/2 dl hvidvin
1 dl Dansukker Syltesukker
2 spsk. Dansukker Glukosesirup

Citroncheesecake
3 æggeblommer
2 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
1 spsk. citronsaft
skallen af 1/2 citron
300 g flødeost
3 dl piskefløde

Instruktioner

Blend Digestive-kiksene, smelt smørret i en gryde, og bland det hele sammen i en skål. Rist boghvedekernerne på en stegepande i nogle minutter, og lad dem køle af. Bland boghvedekernerne sammen med blandingen af kiks og smør og tryk det ned som en bund i en rund form/springform med en diameter på ca. 18 cm. Stil bunden i fryseren i 30 minutter.

Lav blommekompotten. Kog alle ingredienserne i en gryde i ca. 4 minutter. Bland jævnt og lad kompotten køle af. Hæld 3/4 af kompotten i en silikoneform med en diameter på ca. 14 cm. Hæld den resterende kompot i små runde silikoneforme til dekoration. Stil i fryseren i ca. 1 time.

Lav cheesecakemassen. Kom æggeblommer, flormelis og glukosesirup i en skål, og pisk, indtil blandingen er luftig. Tilsæt citronsaft og –skal og flødeost, og pisk blandingen jævn. Pisk fløden i en separat skål, og vend den i blandingen.

Tag bunden og kompotten ud af fryseren. Tag kagebunden ud af springformen, placer den i midten af en anden rund form med en diameter på 20 cm, gerne med kageplast langs kanten, så den bliver høj nok. Læg kompotten på bunden.

Hæld 3/4 af citroncheesecakemassen over, og glat overfladen. Hæld den resterende cheesecakemasse i små runde silikoneforme til dekoration. Stil i fryseren i ca. 4 timer.

Tag cheesecaken ud af formen, fjern kageplast og placer cheesecaken på et serveringsfad. Dekorér kagen med kompot, cheesecake og friske bær. Server cheesecaken efter 15-20 minutter ved stuetemperatur.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.