Citroncheesecake med basilikumpesto

10-12 stykker

PT55M

50 minutter + 4 timer i fryseren

Vurdering (57 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Bund
30 g smør
10 stk. digestivekiks
1 tsk. stødt kardemomme

Cheesecake
3 æggeblommer
1 1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 tsk. vaniljesukker
200 g flødeost
3 dl piskefløde
1/2 usprøjtet citron, skal og saft

Sød pesto
30 g basilikum
10 g bredbladet persille
1/2 dl ristede pinjekerner
1/2 dl olivenolie
2 spsk. Dansukker Lys Sirup

Instruktioner

Smelt smørret, og bland det sammen med digestivekiks og kardemomme i en foodprocessor. Tryk blandingen ud i bunden af en rund springform, cirka 22 cm i diameter.

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker i en skål. Tilsæt flødeost, og pisk det til en jævn blanding.

Pisk fløde i en anden skål, og vend det ned i osteblandingen. Hæld til sidst citronsaft og revet skal i.

Hæld blandingen over bunden, og stil den i fryseren i mindst 4 timer.

Blend alle ingredienserne til den søde pesto. Tag cheesecaken ud højst 10 minutter før servering, og hæld pestoen over. Pynt med pinjekerner og basilikumblade.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?