Citronblondie med hindbær

Citronblondien har jeg toppet med en let creme bestående af piskefløde, græsk yoghurt samt lidt citronskal op så pyntet med friske hindbær. Så simpel, sommerfin, super velsmagende og et perfekt indslag til eftermiddags(is)kaffen. Drop toppingen og servér i stedet en kugle vaniljeis til citronblondien sammen med hindbærrene som en lækker sommerdessert.
- Opskrift Anne au Chocolat
Citronblondie med hindbær
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Blondie

    • 200 g smør
    • 200 g god hvid chokolade
    • 3 æg
    • 175 g bagesukker fra Dansukker
    • 125 g mel
    • 1/4 tsk salt
    • Fintrevet skal af 1 øko citron

    Topping

    • 1 dl piskefløde
    • 70 g græsk yoghurt
    • 20 g flormelis fra Dansukker
    • Lidt fintrevet øko citronskal

    • Friske danske hindbær

    Blondie
    Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, tag gryden af varmen og tilsæt den hakkede hvide chokolade. Rør rundt til det er smeltet. Køl af. Pisk æg, bagesukker, mel, salt og citronskal sammen til en let og luftig konsistens i en skål. Vend blandingen af smør og hvid chokolade i. Hæld dejen i en firkant form (ca. 22 x 22 cm) beklædt med bagepapir og bag i ca. 25-30 minutter (jeg bagte min i 30 minutter, da jeg til denne opskrift ønskede blondien mere “kaget” end “chewy”, men det er jo en smagssag). Køl helt af. Og opbevar den gerne natten over, inden den skæres ud i stykker.

    Topping
    Kom alle ingredienserne i en skål og pisk det sammen til en luftig creme. Fordel toppingen på kagestykkerne og pynt med hindbær. Server med den samme eller opbevar på køl indtil servering.