Citron- og mandelvafler - Opskrifter

Citron- og mandelvafler

4-5 stk. ca. 35 minutter
Lækre citron- og mandelvafler, der både smager sødt og friskt. En vaffeldej er let at gå til, og citron og mandelmel tilføjer et lækkert strejf af luksus.
Citron- og mandelvafler
Bedømmelse: (1vurderinger)

Ingredienser

  • 1-2 små citroner, gerne usprøjtede
  • 3 æg
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 dl Dansukker Økologisk Florsukker
  • 60 ml rapsolie
  • 3 dl speltmel
  • 3 dl mandelmel
  • 2 tsk. bagepulver
  • smør eller olie til vaffeljernet

Vask citronerne med varmt vand, og riv skallen fint. Pres saften af citronerne, og mål 70 ml af.

Pisk æg og salt i nogle minutter, til det danner skumtoppe. Sigt flormeliset i, og pisk i yderligere nogle minutter. Rør citronskal, citronsaft og rapsolie i.

Bland speltmel, mandelmel og bagepulver. Vend blandingen i dejen, og rør, til dejen er jævn.

Varm vaffeljernet op, og pensl det med smør eller olie. Hæld en portion dej i vaffeljernet, og bag vaflerne, til de er gyldenbrune. Fortsæt, til al dejen er brugt. Drys med flormelis, og server med hjemmelavet syltetøj og flødeskum eller is.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;