Citron- og mandelvafler

Lækre citron- og mandelvafler, der både smager sødt og friskt. En vaffeldej er let at gå til, og citron og mandelmel tilføjer et lækkert strejf af luksus.

4-5 stk.

ca. 35 minutter

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

1-2 små citroner, gerne usprøjtede
3 æg
1 knsp. salt
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Flormelis
60 ml rapsolie
3 dl speltmel
3 dl mandelmel
2 tsk. bagepulver
smør eller olie til vaffeljernet

Instruktioner

Vask citronerne med varmt vand, og riv skallen fint. Pres saften af citronerne, og mål 70 ml af.

Pisk æg og salt i nogle minutter, til det danner skumtoppe. Sigt flormeliset i, og pisk i yderligere nogle minutter. Rør citronskal, citronsaft og rapsolie i.

Bland speltmel, mandelmel og bagepulver. Vend blandingen i dejen, og rør, til dejen er jævn.

Varm vaffeljernet op, og pensl det med smør eller olie. Hæld en portion dej i vaffeljernet, og bag vaflerne, til de er gyldenbrune. Fortsæt, til al dejen er brugt. Drys med flormelis, og server med hjemmelavet syltetøj og flødeskum eller is.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.