Chokoladetærte med italiensk marengs

10-12 portioner

1 time + ca. 2-3 timer i køleskab

Vurdering (128 stk)

Ingredienser

Bund
50 g smør
10 stk. Digestive-kiks
3 spsk. Dansukker Brun Farin

Chokoladecreme
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Rørsukker
1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
3 æggeblommer
150 g mørk chokolade
90 g blødt smør
En knivspids salt

Italiensk marengs
2 æggehvider
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl vand
Skallen af 1/2 citron, gerne usprøjtet

Instruktioner

Smelt smørret, og blend det sammen med digestivekiks og brun farin. Tryk blandingen ud i bunden af en rund springform, ca. 18 cm i diameter.

Varm piskefløde, rørsukker og muscovadorørsukker op i en kasserolle. Stil til side.

Pisk æggeblommerne let i en skål. Tilsæt flødeblandingen under piskning, og hæld derefter det hele tilbage i kasserollen. Opvarm til ca. 85 grader.

Hak chokoladen fint, og kom det i flødeblandingen. Rør til en jævn blanding, og tilsæt derefter smørret lidt ad gangen. Kom en knivspids salt i til sidst. Rør, til massen er jævn.

Hæld chokoladecremen ud i bunden, og lad det stivne i køleskab i ca. 2-3 timer.

Pisk æggehviderne til et fast skum. Lad sukker, vand og citronskal koge op til 120 grader i en tykbundet kasserolle. Hæld sukkerlagen i æggehvideskummet i en tynd stråle under piskning. Pisk, indtil marengsen er kølet af.

Kom marengsen i en sprøjtepose med tylle efter eget valg, og sprøjt ud på chokoladetærten. Brænd marengsen med en gasbrænder, og server tærten.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Blåbær – det bedste bær i skoven

Blåbær er nok det bedste bær i skoven. Blåbærsæsonen plejer at komme rigtigt i gang i juli og kan strække sig et stykke ind i efteråret. Brug de blåbær, du kan finde i skoven, til at bage tærter, lave syltetøj og kompot.

Syltning og saft

At lave sit eget syltetøj og sin egen saft er både enkelt og lækkert. Sukkeret fremhæver smagen af de bær og frugter, du bruger, og giver dit mesterværk længere holdbarhed.

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.