Chokolademousse med brombærkompot

8 portioner

Vurdering (66 st)

Ingredienser

Brombærkompot
250 g brombær
1 dl Dansukker Syltesukker

Chokolademousse
100 g mørk choklade, 70 %
2 spsk. Dansukker Flormelis
3 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æggeblomme
2 dl piskefløde

Instruktioner

Brombærkompot: Bland bær og sukker i en gryde. Lad det koge i 5 minutter. Lad det køle af.
Chokolademousse: Knæk chokoladen i mindre stykker, og smelt dem i mikrobølgeovn eller over vandbad.
Rør flormelis, muscovadorørsukker og æggeblomme i den smeltede chokolade. Rør sammen til en jævn blanding. Stil den til side, og lad den køle af.
Pisk fløden let. Bland en tredjedel af den i chokoladeblandingen. Vend resten af fløden i efterfølgende.
Vend lidt af brombærkompotten i chokolademoussen. Gem resten til pynt.
Fordel moussen i glas, og stil dem i køleskab i mindst 1 time.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren.

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af.

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på.

Skønne æbler

Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Lækkerier med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet slik og bagværk, hvor Muscovadorørsukkerets lækre aromaer får selskab af alt fra mandel og nødder til mørk chokolade og kardemomme.