Chokoladekarameller med muscovadorørsukker

ca. 40 stk.
Chokoladedyppede lækkerier, perfekte små give-aways.
Chokoladekarameller med muscovadorørsukker
Bedømmelse: (0 vurderinger)

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 1/2 dl kakao
  • 2 dl piskefløde
  • 3 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
  • 1 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 100 g mørk chokolade til pynt

Bland alle ingredienserne, bortset fra chokoladen, i en kasserolle med tyk bund, og lad det koge op. Lad det simre under omrøring af og til, indtil temperaturen er 125 grader. Det nemmeste er at bruge et køkkentermometer, ellers kan man dryppe en lille smule af karamelmassen i et glas koldt vand. Dannes der en rund halvblød karamel, er massen klar. Det tager ca. 30-40 minutter, inden karamellen har nået den rette temperatur.
Hæld karamelmassen op i en form beklædt med bagepapir, og lad den stivne.
Skær karamellen i passende store stykker.
Smelt chokoladen over vandbad, og dyp hvert stykke i chokoladen. Stil karamellerne til afkøling på en rist.
Pak eventuelt karamellerne ind i flot papir.

Se film: Sådan laver du karameller

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker