Chokoladekarameller med muscovadorørsukker

Chokoladedyppede lækkerier, muscovadorørsukker giver karamellerne en skøn smag.

ca. 40 stk.

Vurdering (24 stk)

Ingredienser

100 g smør
1/2 dl kakao
2 dl piskefløde
3 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
2 tsk. vaniljesukker
100 g mørk chokolade til pynt

Instruktioner

Bland alle ingredienserne, bortset fra chokoladen, i en kasserolle med tyk bund, og lad det koge op. Lad det simre under omrøring af og til, indtil temperaturen er 125 grader. Det nemmeste er at bruge et køkkentermometer, ellers kan man dryppe en lille smule af karamelmassen i et glas koldt vand. Dannes der en rund halvblød karamel, er massen klar. Det tager ca. 30-40 minutter, inden karamellen har nået den rette temperatur.
Hæld karamelmassen op i en form beklædt med bagepapir, og lad den stivne.
Skær karamellen i passende store stykker.
Smelt chokoladen over vandbad, og dyp hvert stykke i chokoladen. Stil karamellerne til afkøling på en rist.
Pak eventuelt karamellerne ind i flot papir.

Se film: Sådan laver du Karameller

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Påsketrifli

Påske lækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.