Ingredienser
Chokoladekage
200 g smør
200 g mørk chokolade
200 g Dansukker Brun Farin
5 æg
1 spsk. mandelmel
Vaniljeflødeskum
4,5 dl piskefløde
70 g Dansukker Flormelis
Korn af 1 vaniljestang
Pynt
2-3 bakker friske hindbær
20 g usaltede pistacier
Myntekviste
Instruktioner
Chokoladekage
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen, og rør brun farin i. Køl lidt af og pisk imellemtiden æggene let sammen i en skål. Tilsæt æggene lidt ad gangen til chokoladeblandingen. Vend til sidst mandelmel i. Bag kagen i en bradepande (størrelse ca. 32 cm x 24 cm) beklædt med bagepapir i ca. 20 minutter. Kagen skal føles lidt ubagt, den sætter sig på køl, og den skal helst bages en dag i forvejen. Opbevar den på køl indtil servering.
Vaniljeflødeskum
Pisk fløde, flormelis og vaniljekorn til flødeskum i en skål.
Pynt
Fordel et lag af vaniljeflødeskummet på kagen og kom resten i en sprøjtepose med en stor rund tylle. Placér hindbærrene på kagen i felter som et Dannebrogsflag. Sprøjt resten af vaniljeflødeskummet ud som store runde toppe mellem firkanterne. Hak pistacierne fint og drys i kanten af kagen sammen med friske mynteblade. Servér straks eller stil på køl indtil servering.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.