Chokoladekage med vaniljeflødeskum og hindbær

Glutenfri, chokoladeintens kage med en ekstra dyb smag fra den brune farin. Festligt pyntet som et flag med vaniljeflødeskum og friske hindbær.

10-12 personer

Vurdering (2 stk)

Ingredienser

Chokoladekage
200 g smør
200 g mørk chokolade
200 g Dansukker Brun Farin
5 æg
1 spsk. mandelmel 

Vaniljeflødeskum
4,5 dl piskefløde
70 g Dansukker Flormelis
Korn af 1 vaniljestang

Pynt
2-3 bakker friske hindbær 
20 g usaltede pistacier 
Myntekviste

Instruktioner

Chokoladekage
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen, og rør brun farin i. Køl lidt af og pisk imellemtiden æggene let sammen i en skål. Tilsæt æggene lidt ad gangen til chokoladeblandingen. Vend til sidst mandelmel i. Bag kagen i en bradepande (størrelse ca. 32 cm x 24 cm) beklædt med bagepapir i ca. 20 minutter. Kagen skal føles lidt ubagt, den sætter sig på køl, og den skal helst bages en dag i forvejen. Opbevar den på køl indtil servering.

Vaniljeflødeskum
Pisk fløde, flormelis og vaniljekorn til flødeskum i en skål. 

Pynt
Fordel et lag af vaniljeflødeskummet på kagen og kom resten i en sprøjtepose med en stor rund tylle. Placér hindbærrene på kagen i felter som et Dannebrogsflag. Sprøjt resten af vaniljeflødeskummet ud som store runde toppe mellem firkanterne. Hak pistacierne fint og drys i kanten af kagen sammen med friske mynteblade. Servér straks eller stil på køl indtil servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.