Chokoladekage med vaniljeflødeskum og hindbær

Glutenfri, chokoladeintens kage med en ekstra dyb smag fra den brune farin. Festligt pyntet som et flag med vaniljeflødeskum og friske hindbær.

10-12 personer

Vurdering (9 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Chokoladekage
200 g smør
200 g mørk chokolade
200 g Dansukker Brun Farin
5 æg
1 spsk. mandelmel 

Vaniljeflødeskum
4,5 dl piskefløde
70 g Dansukker Flormelis
Korn af 1 vaniljestang

Pynt
2-3 bakker friske hindbær 
20 g usaltede pistacier 
Myntekviste

Instruktioner

Chokoladekage
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen, og rør brun farin i. Køl lidt af og pisk imellemtiden æggene let sammen i en skål. Tilsæt æggene lidt ad gangen til chokoladeblandingen. Vend til sidst mandelmel i. Bag kagen i en bradepande (størrelse ca. 32 cm x 24 cm) beklædt med bagepapir i ca. 20 minutter. Kagen skal føles lidt ubagt, den sætter sig på køl, og den skal helst bages en dag i forvejen. Opbevar den på køl indtil servering.

Vaniljeflødeskum
Pisk fløde, flormelis og vaniljekorn til flødeskum i en skål. 

Pynt
Fordel et lag af vaniljeflødeskummet på kagen og kom resten i en sprøjtepose med en stor rund tylle. Placér hindbærrene på kagen i felter som et Dannebrogsflag. Sprøjt resten af vaniljeflødeskummet ud som store runde toppe mellem firkanterne. Hak pistacierne fint og drys i kanten af kagen sammen med friske mynteblade. Servér straks eller stil på køl indtil servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?