Chokoladefondant

6 portioner 45 minutter
Chokoladefondant
(16)

  • 6 stk. ovnfaste portionsforme af crème brulée-typen
  • 100 g smør
  • 110 g god mørk chokolade
  • 3 æg
  • 1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
  • 1/2 dl Dansukker Bagesukker
  • 1/2 dl hvedemel
  • ca 30 g god mørk chokolade
  • Smør og sukker til formene
  • Hindbær eller andre bær efter eget valg til servering

Hak chokoladen og smelt den sammen med smør over et vandbad.

Pisk æg, muscovadorørsukker og bagesukker sammen i en skål.

Tilsæt mel og bland derefter chokolade og smørblandingen i.

Rør, til dejen er jævn og blank.

Smør 6 formene, og kom sukker på. Fordel dejen i forme og placer et helt stykke chokolade midt i dejen i hver form.

Sæt ovnen på 200 °C, og sæt formene i midten af ovnen.

Bag dem i 6-8 minutter. Hold øje med, at de ikke bliver bagt for længe. Kagerne skal være bløde og flydende i midten.

Server med det samme med en klat flødeskum eller is samt bær efter eget valg.


Tip!
Sigt flormelis over, og pynt med hindbær.

 

Se film: Sådan laver du Chokoladefondant