Chokoladedyppede marengs

Charmerende julelækkerier – lige så lækre som dekorative.

40 stk. små

Vurdering (6 st)

Ingredienser

3 æggehvider
2 dl Dansukker Bagesukker
2 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1/2 dl Dansukker Flormelis

Med cognac
1 spsk. cognac
100 g smeltet hvid chokolade
100 g hakkede pistacienødder

Med pebermynte
3 dråber pebermynteolie
100 g smeltet mørk chokolade
50 g ristede, hakkede hasselnødder

Instruktioner

Sæt ovnen på 125 grader.
Bland æggehvide, sukker og muscovadorørsukker i en rustfri skål. Sæt skålen i vandbad (over kogende vand). Pisk i hånden, til sukkerkrystallerne er opløst. Føl på æggehviden med fingrene, den skal være helt jævn og glat.
Tag skålen fra vandbadet, og pisk marengsen længe med elpisker på højeste hastighed, til den er kølet af. Tilsæt flormelis imens.
Del blandingen i to, og kom cognac i den ene halvdel og pebermynte i den anden.
Sprøjt ud i små toppe på en plade beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i 2-3 timer, eller til de er tørre.
Dyp cognacmarengsene i hvid chokolade og hakkede pistacienødder. Dyp pebermyntemarengsene i mørk chokolade og ristede, hakkede nødder.
Opbevares i en lufttæt beholder.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren.

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af.

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på.

Skønne æbler

Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Lækkerier med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet slik og bagværk, hvor Muscovadorørsukkerets lækre aromaer får selskab af alt fra mandel og nødder til mørk chokolade og kardemomme.