Ingredienser
3 æggehvider
2 dl Dansukker Bagesukker
2 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1/2 dl Dansukker Flormelis
Med cognac
1 spsk. cognac
100 g smeltet hvid chokolade
100 g hakkede pistacienødder
Med pebermynte
3 dråber pebermynteolie
100 g smeltet mørk chokolade
50 g ristede, hakkede hasselnødder
Instruktioner
Sæt ovnen på 125 grader.
Bland æggehvide, sukker og muscovadorørsukker i en rustfri skål. Sæt skålen i vandbad (over kogende vand). Pisk i hånden, til sukkerkrystallerne er opløst. Føl på æggehviden med fingrene, den skal være helt jævn og glat.
Tag skålen fra vandbadet, og pisk marengsen længe med elpisker på højeste hastighed, til den er kølet af. Tilsæt flormelis imens.
Del blandingen i to, og kom cognac i den ene halvdel og pebermynte i den anden.
Sprøjt ud i små toppe på en plade beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i 2-3 timer, eller til de er tørre.
Dyp cognacmarengsene i hvid chokolade og hakkede pistacienødder. Dyp pebermyntemarengsene i mørk chokolade og ristede, hakkede nødder.
Opbevares i en lufttæt beholder.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Opskrifter til Halloween
Vi har samlet alle vores opskrifter til en ekstra uhyyyyyyggelig Halloween for hele familien.
Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.