Chokolade-myntekaramel

ca. 35 stk.

Vurdering (8 st)

Ingredienser

1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Sirup, gerne økologisk
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
3 dl piskefløde
2 spsk. kakao
8 stykker After Eight
2 knsp. eddike 5%

Instruktioner

Bland sukker og de to slags sirup, fløde og kakao i en gryde, og kog blandingen i 20 minutter. Tilsæt chokoladestykkerne og eddiken, og rør i blandingen. Kog i yderligere 5 minutter. Dryp lidt af blandingen i et glas med koldt vand for at se, om den størkner. Mærk, om konsistensen er passende, eller brug et termometer (120-125 °C). Lad evt. blandingen koge i yderligere nogle minutter, indtil den har den ønskede konsistens. Hæld blandingen op i en let oliesmurt form på ca. 15 x 20 cm. Lad den køle af. Skær karamellen i mindre stykker, og pak stykkerne ind i cellofan eller bagepapir.

Se film: Sådan laver du Karameller

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren.

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af.

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på.

Skønne æbler

Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Lækkerier med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet slik og bagværk, hvor Muscovadorørsukkerets lækre aromaer får selskab af alt fra mandel og nødder til mørk chokolade og kardemomme.