Chokolade julekalender

ca. 25 stk.

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

1 dl piskefløde
50 g smør
3/4 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
300 g mørk chokolade med 70 % kakaoindhold

Smagsgiver
1/2 tsk. stødt kardemomme eller
1 spsk. cognac og 1 spsk. stærk, kold kaffe eller
1 tsk. brunkagekrydderi

Glasur
200 g mørk chokolade

Instruktioner

Knæk eller hak chokoladen i stykker. Kog smør, muscovadorørsukker og fløde. Tilsæt smagsgiver efter eget valg og chokoladestykker, og rør, til massen er jævn. Kom trøflen i en folieform. Stil den i køleskab til næste dag, så trøflen er stivnet helt. Tryk stykker ud med en form, eller skær stykker ud, eller form runde kugler. Stil dem i fryseren. Smelt chokoladen over et vandbad. Dyp stykkerne i chokoladen, og sæt dem på et fad, som sættes i køleskabet. Sprøjt tal på stykkerne, 1-24, med glasur. Læg gerne stykkerne i 24 små æsker, så man får ét om dagen.

Kalendertrøflerne bør opbevares koldt.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.