Ingredienser
100g smør (stuetemperatur)
60g Dansukker økologisk sukker
60g Dansukker økologisk rørsukker
60g Dansukker økologisk brun farin
1 æg
1 tsk vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
0,5 tsk natron
0,5 tsk bagepulver
0,5 tsk salt
1 stor tsk tørret ingefær
revet skal fra 1 hel appelsin
200g hvedemel (sigtet)
50g mandler (hakkede)
Instruktioner
Pisk smør og alle tre slags sukker sammen i en skål i ca. 5 minutter, til en lys og luftig masse.
Tilsæt æg og vaniljesukker, og pisk i yderligere 2-3 minutter.
Tilsæt natron, salt, bagepulver, tørret ingefær, sigtet hvedemel og revet appelsinskal, og pisk det hurtigt sammen.
Vend til sidst de hakkede mandler i dejen.
Dejen kan med fordel sættes på køl i et par timer eller natten over, for en bedre smag og konsistens. Men du kan sagtens bage dem med det samme!
Vej ca. 60-65g dej af pr cookie, for at gøre dem lige store. Tril hver klump til en kugle, og placer dem på en bageplade med bagepapir med jævnt mellemrum. De flyder meget ud! Ca 6 cookies pr bageplade.
Bages i ovnen v. 180 grader i ca. 12-14 minutter. Hold godt øje. De må nemlig ikke bages for meget. De skal kun lige begynde at få farve ude i kanten.
- Opskrift Jon Daniel Edlund - jonsmadklub.dk
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.