Karamelsauce
Bund
Fyld
Bland fløde, sukker, smør og sirup til karamelsaucen i en kasserolle, og lad det koge op, til saucen tykner. Tilsæt vaniljesukker.
Sæt ovnen på 175 °C.
Knus Digestive-kiksene til bunden, og bland dem med det smeltede smør og kanelen.
Læg digestivedejen i bunden af en form (24 cm i diameter) med aftagelig bund. Tryk til med en ske, så det bliver jævnt. Sæt i køleskabet, mens du laver fyldet.
Rør flødeost, sukker og citronskal sammen.
Tilsæt æg og piskefløde under omrøring.
Kom fyldet i kagebunden, og hæld ca. 1 dl karamelsauce over. Rundt lidt rundt med en gaffel.
Bages midt i ovnen i ca. 60 minutter, eller til massen er stivnet.
Lad kagen køle af, og stil den i køleskabet. Når den er kølet helt af, løsnes den forsigtigt af formen. Hæld mere karamelsauce over din cheesecake, og server.
Tip
Tilsæt 4-5 tsk. flagesalt, hvis du vil have en saltet karamel.
Opskriften er udarbejdet af