Cheesecake med bærtop

8-10 portioner
Cheesecake med bærtop
Bedømmelse: (9vurderinger)

Ingredienser

    Bund

    • 15 stk. Digestive-kiks
    • 75 g smør eller margarine

    Fyld

    • 2 dl kvark - eller flødeost
    • 2 dl cremefraiche
    • 1 dl Dansukker Sukker
    • 1 blade husblas

    Topping

    • 1⁄2 l friske eller frosne bær, f.eks. hindbær
    • 4 dl fortyndet saft, helst samme smag som bærrene
    • 2 dl Dansukker Sukker
    • 2 blade husblas

    Knus kiksene. Smelt fedtstoffet, og hæld det ned i kikseblandingen. Bland godt. Tryk dejen ud i bunden af en form med aftagelig kant. Kom husblas i en skål kold vand. Bring cremefraichen og sukker i kog, og lad det koge i 1 minut. Bland husblasen og kvarken eller flødeosten i. Læg fyldet på bunden. Stil kagen i køleskabet, til massen er stivnet. Læg bærrene på fyldet – større bær som jordbær halveres eller skæres i skiver. Hæld saften og sukker i en gryde, og kog blandingen op. Rør den udblødte husblas i saften. Tag gryden af kogepladen, og lad den afkøle. Bred geléen ud over bærrene. Opbevares i køleskab.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker