Champagne-panna cotta

Champagne-panna cotta giver desserten et ekstra løft. Giv din panna cotta et ekstra pift med champagne, og server den til nytår eller en anden festlig lejlighed.

5 glas

PT40M

40 min. + 4 timer for at stivne.

Vurdering (136 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Panna cotta
2 blade husblas
100 g hvid chokolade
4 dl piskefløde

Passionsfrugtgelé
2 passionsfrugter
2 dl mousserende vin
1/2 dl Dansukker Økologisk Syltesukker

Crumble
50 g digestivekiks
15 g smeltet smør
1 tsk. Dansukker Mørk Sirup

Instruktioner

Begynd med panna cottaen. Læg husblassen i koldt vand i 5 minutter, og hak chokoladen helt fint. Kog piskefløden op, og stil gryden til side. Vrid husblasen fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde. Tilsæt chokoladen, og rør, til den er helt smeltet og opløst.

Fordel panna cottaen i fem dessertglas, og stil den på køl for at sætte sig, ca. 2 timer.

Lav passionsfrugtgeléen. Skrab frugtkød og kerner ud af passionsfrugten, og kom det i en gryde. Tilsæt mousserende vin og syltesukker. Kog i 3 minutter, og lad det køle lidt af.

Lav crumble ved at blende digestivekiksene med smeltet smør og sirup. Stil blandingen til side.

Tag panna cottaen ud af køleskabet, og fordel den afkølede gelé henover. Stil glassene tilbage i køleskabet i endnu 2 timer.

Drys crumble hen over passionsfrugtsgeléen lige inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween

Opskrifter til Halloween

Vi har samlet alle vores opskrifter til en ekstra uhyyyyyyggelig Halloween for hele familien.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.