Champagne-panna cotta

Champagne-panna cotta giver desserten et ekstra løft. Giv din panna cotta et ekstra pift med champagne, og server den til nytår eller en anden festlig lejlighed.

5 glas

40 min. + 4 timer for at stivne.

Vurdering (80 stk)

Ingredienser

Panna cotta
2 blade husblas
100 g hvid chokolade
4 dl piskefløde

Passionsfrugtgelé
2 passionsfrugter
2 dl mousserende vin
1/2 dl Dansukker Økologisk Syltesukker

Crumble
50 g digestivekiks
15 g smeltet smør
1 tsk. Dansukker Mørk Sirup

Instruktioner

Begynd med panna cottaen. Læg husblassen i koldt vand i 5 minutter, og hak chokoladen helt fint. Kog piskefløden op, og stil gryden til side. Vrid husblasen fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde. Tilsæt chokoladen, og rør, til den er helt smeltet og opløst.

Fordel panna cottaen i fem dessertglas, og stil den på køl for at sætte sig, ca. 2 timer.

Lav passionsfrugtgeléen. Skrab frugtkød og kerner ud af passionsfrugten, og kom det i en gryde. Tilsæt mousserende vin og syltesukker. Kog i 3 minutter, og lad det køle lidt af.

Lav crumble ved at blende digestivekiksene med smeltet smør og sirup. Stil blandingen til side.

Tag panna cottaen ud af køleskabet, og fordel den afkølede gelé henover. Stil glassene tilbage i køleskabet i endnu 2 timer.

Drys crumble hen over passionsfrugtsgeléen lige inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.