Budapestrulle med hindbærsyltetøj og fersken

Budapestrullen er en sand klassiker med sin lækre nøddemarengs og sit fyld af flødeskum. I denne opskrift har budapestrullen chokoladesmag og fyld af hindbærmarmelade og ferskner. Pynt gerne med friske hindbær.

8 personer

1 time

Vurdering (8 stk)

Ingredienser

Hindbærsyltetøj
200 g hindbær
100 g Dansukker Syltesukker

Budapestrulle
5 æggehvider
3 dl Dansukker Bagesukker
150 g hasselnødder
1 dl hvedemel
2 spsk. kakao

Pynt
3 dl piskefløde
2 ferskner
50 g mørk chokolade
Friske hindbær

Instruktioner

Lav hindbærsyltetøjet, helst dagen før. Skyl hindbærrene, og kog dem i en gryde sammen med syltesukker i 3-4 minutter. Skum af, og kom det på et varmt, skoldet glas. Luk glasset og opbevar det i køleskabet.

Forvarm ovnen til 175°C.

Pisk æggehviderne stive i en skål. Tilsæt derefter bagesukker, lidt ad gangen, under fortsat piskning.

Blend hasselnødderne, og bland dem i en skål sammen med hvedemel og kakao. Vend forsigtigt blandingen i de stiftpiskede æggehvider.

Sprøjt strenge ud tæt på hinanden på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Vend budapestrullen over på et stykke bagepapir med bunden opad, og lad den køle af. Fjern forsigtigt det papir, som rullen er bagt på, og fordel hindbærsyltetøjet jævnt ud på bunden.

Pisk piskefløden til skum, og fordel den på syltetøjet. Skyl og udsten fersknerne, og skær dem i mindre stykker. Fordel ferskenstykkerne på flødeskummet. Rul sammen til en rulle ved hjælp af bagepapiret.

Smelt chokoladen over vandbad, og fordel den på budapestrullen. Pynt med friske hindbær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.