Budapestrulle med hindbærsyltetøj og fersken

Budapestrullen er en sand klassiker med sin lækre nøddemarengs og sit fyld af flødeskum. I denne opskrift har budapestrullen chokoladesmag og fyld af hindbærmarmelade og ferskner. Pynt gerne med friske hindbær.

8 personer

1 time

Vurdering (0 st)

Ingredienser

Hindbærsyltetøj
200 g hindbær
100 g Dansukker Syltesukker

Budapestrulle
5 æggehvider
3 dl Dansukker Bagesukker
150 g hasselnødder
1 dl hvedemel
2 spsk. kakao

Pynt
3 dl piskefløde
2 ferskner
50 g mørk chokolade
Friske hindbær

Instruktioner

Lav hindbærsyltetøjet, helst dagen før. Skyl hindbærrene, og kog dem i en gryde sammen med syltesukker i 3-4 minutter. Skum af, og kom det på et varmt, skoldet glas. Luk glasset og opbevar det i køleskabet.

Forvarm ovnen til 175°C.

Pisk æggehviderne stive i en skål. Tilsæt derefter bagesukker, lidt ad gangen, under fortsat piskning.

Blend hasselnødderne, og bland dem i en skål sammen med hvedemel og kakao. Vend forsigtigt blandingen i de stiftpiskede æggehvider.

Sprøjt strenge ud tæt på hinanden på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Vend budapestrullen over på et stykke bagepapir med bunden opad, og lad den køle af. Fjern forsigtigt det papir, som rullen er bagt på, og fordel hindbærsyltetøjet jævnt ud på bunden.

Pisk piskefløden til skum, og fordel den på syltetøjet. Skyl og udsten fersknerne, og skær dem i mindre stykker. Fordel ferskenstykkerne på flødeskummet. Rul sammen til en rulle ved hjælp af bagepapiret.

Smelt chokoladen over vandbad, og fordel den på budapestrullen. Pynt med friske hindbær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.