Brunsvigersnurrer

Dejlige luftige snurrer med smag af brun farin og kardemomme.

10 stk.

Vurdering (5 stk)

Ingredienser

Gærdej
225 g sødmælk
75 g Dansukker Bagesukker
1 æg (str M/L)
20 g gær
6 g fint salt
2 tsk stødt kardemomme
525 g hvedemel
90 g koldt smør, i tern

Brunsvigerremonce
100 g blødt smør
130 g Dansukker Brun Farin
2 tsk hvedemel
1 nip flagesalt

1 sammenpisket æg (til pensling)                           

Sirup (til pensling)
50 g Dansukker Brun Farin
50 g vand

Instruktioner

Rør mælk, sukker, æg, gær, salt og kardemomme sammen i en røreskål. Tilsæt mel og ælt dejen i et par minutter på lav hastighed på røremaskinen. Ælt dejen videre i 3-4 minutter ved medium hastighed, til dejen næsten slipper skålen. Tilsæt smørret, lidt ad gangen, mens røremaskinen kører. Ælt dejen yderligere 3-4 minutter til den samler sig og slipper skålens sider. Dæk dejen til og lad den hæve i ca. 1 time til omkring dobbelt størrelse.

Rør imens remoncen sammen, ved at blande alle ingredienserne i en skål. Lad remoncen hvile på køkkenbordet.

Vend dejen ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud i en tykkelse på 3 mm og ca. 45 x 35 cm. Fordel remoncen i et tyndt, jævnt lag på dejen. Fold 1⁄3 af dejen ind over den midterste 1⁄3 og fold så den sidste 1⁄3 ind over de to andre (ligesom hvis du skal folde et brev). Forsegl dejen i samlingen ved et trykke den sammen. Lad dejen hvile i 5 minutter på køkkenbordet og rul den så forsigtigt en smule ud, så den forlænges i længden.

Skær dejen i strimler på 2 cm på den korte led og stræk strimlerne lidt. Sno strimlerne om sig selv. Rul herefter den snoede dejstrimmel rundt om sig selv, til den danner en spiral. Start fra samlingen og fold til slut den løse ende ind under snurren, så den ikke kan åbne sig under bagningen.

Sæt snurrerne på bageplader beklædt med bagepapir, pensl dem med sammenpisket æg, og lad dem efterhæve i 30 minutter.

Klargør siruppen imens. Bland vand og brun farin i en lille kasserolle og bring det i kog. Tag herefter kasserollen af varmen.

Bag snurrerne ved 190° varmluft i 15-20 minutter til de er gyldne (både top og bund) og faste. Tag snurrerne ud af ovnen og pensl dem straks med brun farinsirup på overfladen. Lad snurrerne køle lidt inden servering.

Opskriften er lavet i samarbejde med magasinet Lækkerier

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Semifreddo med hindbærstriber og pistacie

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Collins og Rabarber Sour

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Saft og lemonade

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.