Ingredienser
Gærdej
225 g sødmælk
75 g Dansukker Bagesukker
1 æg (str M/L)
20 g gær
6 g fint salt
2 tsk stødt kardemomme
525 g hvedemel
90 g koldt smør, i tern
Brunsvigerremonce
100 g blødt smør
130 g Dansukker Brun Farin
2 tsk hvedemel
1 nip flagesalt
1 sammenpisket æg (til pensling)
Sirup (til pensling)
50 g Dansukker Brun Farin
50 g vand
Instruktioner
Rør mælk, sukker, æg, gær, salt og kardemomme sammen i en røreskål. Tilsæt mel og ælt dejen i et par minutter på lav hastighed på røremaskinen. Ælt dejen videre i 3-4 minutter ved medium hastighed, til dejen næsten slipper skålen. Tilsæt smørret, lidt ad gangen, mens røremaskinen kører. Ælt dejen yderligere 3-4 minutter til den samler sig og slipper skålens sider. Dæk dejen til og lad den hæve i ca. 1 time til omkring dobbelt størrelse.
Rør imens remoncen sammen, ved at blande alle ingredienserne i en skål. Lad remoncen hvile på køkkenbordet.
Vend dejen ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud i en tykkelse på 3 mm og ca. 45 x 35 cm. Fordel remoncen i et tyndt, jævnt lag på dejen. Fold 1⁄3 af dejen ind over den midterste 1⁄3 og fold så den sidste 1⁄3 ind over de to andre (ligesom hvis du skal folde et brev). Forsegl dejen i samlingen ved et trykke den sammen. Lad dejen hvile i 5 minutter på køkkenbordet og rul den så forsigtigt en smule ud, så den forlænges i længden.
Skær dejen i strimler på 2 cm på den korte led og stræk strimlerne lidt. Sno strimlerne om sig selv. Rul herefter den snoede dejstrimmel rundt om sig selv, til den danner en spiral. Start fra samlingen og fold til slut den løse ende ind under snurren, så den ikke kan åbne sig under bagningen.
Sæt snurrerne på bageplader beklædt med bagepapir, pensl dem med sammenpisket æg, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Klargør siruppen imens. Bland vand og brun farin i en lille kasserolle og bring det i kog. Tag herefter kasserollen af varmen.
Bag snurrerne ved 190° varmluft i 15-20 minutter til de er gyldne (både top og bund) og faste. Tag snurrerne ud af ovnen og pensl dem straks med brun farinsirup på overfladen. Lad snurrerne køle lidt inden servering.
Opskriften er lavet i samarbejde med magasinet Lækkerier
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Først skal træet vises
Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.
Adventshygge
At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Ofte kræver det heller ikke så mange forberedelser for at skabe en hyggelig stemning. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.
Julegodter
Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.
Bagværk til advent
Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.
Julens bedste gave
De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?
Julens småkager
Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?