Brunsvigersnurrer

Dejlige luftige snurrer med smag af brun farin og kardemomme.

10 stk.

Vurdering (3 stk)

Ingredienser

Gærdej
225 g sødmælk
75 g Dansukker Bagesukker
1 æg (str M/L)
20 g gær
6 g fint salt
2 tsk stødt kardemomme
525 g hvedemel
90 g koldt smør, i tern

Brunsvigerremonce
100 g blødt smør
130 g Dansukker Økologisk Brun Farin
2 tsk hvedemel
1 nip flagesalt

1 sammenpisket æg (til pensling)                           

Sirup (til pensling)
50 g Dansukker Økologisk Brun Farin
50 g vand

Instruktioner

Rør mælk, sukker, æg, gær, salt og kardemomme sammen i en røreskål. Tilsæt mel og ælt dejen i et par minutter på lav hastighed på røremaskinen. Ælt dejen videre i 3-4 minutter ved medium hastighed, til dejen næsten slipper skålen. Tilsæt smørret, lidt ad gangen, mens røremaskinen kører. Ælt dejen yderligere 3-4 minutter til den samler sig og slipper skålens sider. Dæk dejen til og lad den hæve i ca. 1 time til omkring dobbelt størrelse.

Rør imens remoncen sammen, ved at blande alle ingredienserne i en skål. Lad remoncen hvile på køkkenbordet.

Vend dejen ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud i en tykkelse på 3 mm og ca. 45 x 35 cm. Fordel remoncen i et tyndt, jævnt lag på dejen. Fold 1⁄3 af dejen ind over den midterste 1⁄3 og fold så den sidste 1⁄3 ind over de to andre (ligesom hvis du skal folde et brev). Forsegl dejen i samlingen ved et trykke den sammen. Lad dejen hvile i 5 minutter på køkkenbordet og rul den så forsigtigt en smule ud, så den forlænges i længden.

Skær dejen i strimler på 2 cm på den korte led og stræk strimlerne lidt. Sno strimlerne om sig selv. Rul herefter den snoede dejstrimmel rundt om sig selv, til den danner en spiral. Start fra samlingen og fold til slut den løse ende ind under snurren, så den ikke kan åbne sig under bagningen.

Sæt snurrerne på bageplader beklædt med bagepapir, pensl dem med sammenpisket æg, og lad dem efterhæve i 30 minutter.

Klargør siruppen imens. Bland vand og brun farin i en lille kasserolle og bring det i kog. Tag herefter kasserollen af varmen.

Bag snurrerne ved 190° varmluft i 15-20 minutter til de er gyldne (både top og bund) og faste. Tag snurrerne ud af ovnen og pensl dem straks med brun farinsirup på overfladen. Lad snurrerne køle lidt inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble?

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.