Brunsviger

Husk at fejre Brunsvigerens dag i oktober! Bag dette herligt søde bagværk, og fejr dagen med hele familien.

Vurdering (135 st)

Ingredienser

50 g gær
2 dl lunken mælk
150 g smeltet smør eller margarine
2 æg
1/2 dl Dansukker Sukker
1/4 tsk salt
400 g (6 3/4 dl) hvedemel

Fyld
150 g smør eller margarine
100 g (1 dl) Dansukker Brun Farin
1 tsk vaniljesukker
1 spsk Dansukker Lys Sirup
1 spsk kanel

Instruktioner

Gæren smuldres i en skål. Mælk og fedtstof hældes i. Æg, sukker og salt tilsættes. Melet æltes ind i dejen. Dejen dækkes til med et klæde og stilles til hævning i 30 minutter. Dejen rulles ud og lægges i en lille, smurt bradepande, en lille en, 20 x 30 cm. Lav nogle fordybninger i dejen med en finger eller et træskaft. Bland smør, brun farin, vaniljesukker, lys sirup og kanel til fyldet, og hæld fyldet i fordybningerne. Dækkes til og stilles til hævning i 30 minutter. Brunsvigerkagen bages på nederste rille i ovnen ved 225 °C i ca. 30 minutter.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren.

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af.

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på.

Skønne æbler

Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Lækkerier med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet slik og bagværk, hvor Muscovadorørsukkerets lækre aromaer får selskab af alt fra mandel og nødder til mørk chokolade og kardemomme.