Brunsviger

Husk at fejre Brunsvigerens dag den 11. oktober! Bag dette herligt søde bagværk, og fejr dagen med hele familien.
Brunsviger
Bedømmelse: (44 vurderinger)

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2 dl lunken mælk
  • 150 g smeltet smør eller margarine
  • 2 æg
  • 1/2 dl Dansukker Sukker
  • 1/4 tsk salt
  • 400 g (6 3/4 dl) hvedemel

Fyld

  • 150 g smør eller margarine
  • 100 g (1 dl) Dansukker Brun Farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk Dansukker Lys Sirup
  • 1 spsk kanel

Gæren smuldres i en skål. Mælk og fedtstof hældes i. Æg, sukker og salt tilsættes. Melet æltes ind i dejen. Dejen dækkes til med et klæde og stilles til hævning i 30 minutter. Dejen rulles ud og lægges i en lille, smurt bradepande, en lille en, 20 x 30 cm. Lav nogle fordybninger i dejen med en finger eller et træskaft. Bland smør, brun farin, vaniljesukker, lys sirup og kanel til fyldet, og hæld fyldet i fordybningerne. Dækkes til og stilles til hævning i 30 minutter. Brunsvigerkagen bages på nederste rille i ovnen ved 225 °C i ca. 30 minutter.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker