Ingredienser
Dej
150 ml sødmælk
10 g gær
1 æg
30 g Dansukker Sukker
1/4 tsk stødt kardemomme
80 g smør, stuetempereret
1 tsk. salt
ca. 350 g mel
Topping
125 g smør
150 g Dansukker Brun Farin
1 spsk. Dansukker Lys Sirup
Pynt
100 g marcipan
30 g Dansukker Flormelis
50 g mørk chokolade
Glasur
30 g Dansukker Flormelis
Evt. lidt kakaopulver
Valgfrit slik og flag
Instruktioner
Dej
Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælken i en skål eller røremaskine. Tilsæt gær og rør rundt. Tilsæt æg, sukker og kardemomme og blødt smør sammen med den første 1/3 dl af melet og rør rundt. Tilsæt derefter salt og resten af melet lidt efter lidt og rør rundt, til dejen er blank, blød, smidig og fugtig, uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter.
Rul derefter dejen ud på et let meldrysset bord, og læg den over i en bradepande (ca. 32 cm x 24 cm). Lad dejen hæve på køkkenbordet i 30 minutter. Dæk derefter fadet til med husholdningsfilm og stil det på køl natten over.
Dagen efter: Tag fadet ud af køleskabet og lad dejen temperere på køkkenbordet i 1,5 time.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Topping og bagning
Smelt smør, brun farin og lys sirup sammen i en gryde under omrøring.
Brug tommelfingeren til at prikke fordybninger i dejen og fordel den lune topping ovenpå. Bag brunsvigeren i ovnen i ca. 20 minutter. Køl brunsvigeren af inden pynt.
Pynt
Ælt marcipanen med flormelis og rul den ud på et bord drysset med lidt ekstra flormelis. Brug en udstikker eller glas til at udstikke et rundt ansigt og skær derefter trøje og bukser ud. Lav en kornet af bagepapir og kom smeltet chokolade derned. Luk til og klip et passende lille hul i enden, så man kan tegne/skrive med chokoladen på marcipanen. Rør flormelis (og evt. kakaopulver) sammen til glasur med lidt vand i en skål og kom små klatter på brunsvigeren, hvor slikket skal sættes på. Pynt med flag og servér straks.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Sukkertypernes smagsintensitet
Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.
Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.
Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.