Brunkagesnitter med parmesan og flagesalt

Disse brunkagesnitter tager den næste gløggkomsammen til nye højder. Overrask dine venner og server disse brunkager med parmesan og flagesalt for dem.

ca. 70 stk.

PT25M

20 minutter

Vurdering (3 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Brunkagedej
200 g smør 
2 dl Dansukker Lys Sirup
2 1/4 dl Dansukker Sukker
1 stort æg
1 1/2 tsk. natron 
2 tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
ca. 8 dl hvedemel

Topping
150 g parmesan
flagesalt
sammenpisket æg

Instruktioner

Lav brunkagedejen nogle dage i forvejen.

Smelt smør, sirup og sukker i en gryde og tag den derefter af varmen. Rør, indtil massen er kølet af, og tilsæt ægget.

Opløs natronen i lidt vand, og tilsæt den sammen med krydderierne. Tilsæt hvedemelet, og rør dejen sammen. Lad dejen hvile natten over. 

Forvarm ovnen til 175 °C varmluft. 

Rul dejen ud i tynde længder, kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg.

Riv parmesanen i en skål, og bland den med flagesaltet. Drys rigeligt med parmesan over dejen.

Bag midt i ovnen i ca. 10 minutter. Lad dem køle af.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.