Brunkagesnitter med parmesan og flagesalt

Disse brunkagesnitter tager den næste gløggkomsammen til nye højder. Overrask dine venner og server disse brunkager med parmesan og flagesalt for dem.

ca. 70 stk.

PT25M

20 minutter

Vurdering (3 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Brunkagedej
200 g smør 
2 dl Dansukker Lys Sirup
2 1/4 dl Dansukker Sukker
1 stort æg
1 1/2 tsk. natron 
2 tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
ca. 8 dl hvedemel

Topping
150 g parmesan
flagesalt
sammenpisket æg

Instruktioner

Lav brunkagedejen nogle dage i forvejen.

Smelt smør, sirup og sukker i en gryde og tag den derefter af varmen. Rør, indtil massen er kølet af, og tilsæt ægget.

Opløs natronen i lidt vand, og tilsæt den sammen med krydderierne. Tilsæt hvedemelet, og rør dejen sammen. Lad dejen hvile natten over. 

Forvarm ovnen til 175 °C varmluft. 

Rul dejen ud i tynde længder, kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg.

Riv parmesanen i en skål, og bland den med flagesaltet. Drys rigeligt med parmesan over dejen.

Bag midt i ovnen i ca. 10 minutter. Lad dem køle af.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween

Opskrifter til Halloween

Vi har samlet alle vores opskrifter til en ekstra uhyyyyyyggelig Halloween for hele familien.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.