Brunkager

Brunkager

Brunkager
Bedømmelse: (51vurderinger)

Ingredienser

  • 150 g Dansukker Sukker
  • 3/4 dl Dansukker Lys eller Mørk Sirup
  • 150 g margarine eller smør
  • 2 små æg
  • 1/2 spsk. revet pomeransskal
  • 1/2 spsk. ingefær
  • 1/2 spsk. nelliker
  • 1/2 spsk. natron
  • 400 g hvedemel

Varm sukker og sirup op til kogepunktet. Læg fedtstoffet i, og lad det smelte. Lad massen køle af. Rør æg, krydderier, natron og det meste af melet i. Dæk dejen med lidt mel og lad den stå koldt et par timer eller til næste dag . Ælt dejen smidig på bordet. Rul den ud til en tynd plade, ca. 2 mm. Stik kager ud i den ønskede størrelse. Læg dem på en smur t plade. Bag brunkagerne 8-10 minutter ved 175 °C. Lad brunkagerne køle af på bagepladen.

Download skabelon

Glasur
4 dl Dansukker Flormelis
1 æggehvide (pasteuriseret)
1/2 tsk. eddike

Pisk flormelis, æggehvider og eddike sammen til en stiv, sej masse, helst med elpisker. Pynt brunkagerne.

 

Se film: Sådan laver du glasur

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;