Brunkageparfait med tranebær

Brunkageparfait med tranebær

8 pers. 1 time + 4 timer i fryseren
Denne peberkageparfait med tranebær er en lækker juledessert. Peberkageparfaiten har frisk selskab af tranebær og kan desuden sagtens laves i god tid, inden den skal serveres.
Brunkageparfait med tranebær
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Karamelsauce

    • 2 dl Dansukker Rørsukker
    • 3 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
    • 30 g smør
    • 2 dl piskefløde

    Valgfri smag

    • 50 g Tyrkisk Peber, knust
    • 50 g pebermynte julestok, knust

    Brunkageparfait

    • 6 æggeblommer
    • 1 dl Dansukker Flormelis
    • 1/2 dl Dansukker Glukosesirup
    • 6 dl piskefløde
    • 150 g brunkager

    Pynt

    • 50 g tranebær, friske eller frosne

    Tilbered karamelsaucen. Bland rørsukker, sirup og smør i en tykbundet gryde. Lad blandingen koge i ca. 2 minutter, til den begynder at karamellisere eller tykne lidt.

    Hæld fløden i lidt ad gangen, forsigtigt, så det ikke sprøjter, og tilsæt valgfri smag. Kog i yderligere ca. 4 minutter. Rør i gryden undervejs., og lad den køle af.

    Tilbered parfaiten efter grundopskriften. Pisk æggeblommer, flormelis og glukosesirup i en skål, til det er luftigt. Pisk fløden til skum i en anden skål. Bland forsigtigt æggeblandingen og fløden.

    Knus brunkagerne, og læg et lag i bunden af en brødform beklædt med husholdningsfilm. Hæld et lag parfait over, og fordel karamelsauce over.

    Rør lidt i massen, så der bliver ”swirls” af karamelsauce i par­faiten. Gentag, og top til sidst med knuste brunkager.

    Frys i 4-­5 timer. Tag parfaiten ud af fryseren ca. 20 minutter inden servering, og pynt med tranebær.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;