Brunkageparfait med tranebær

Denne peberkageparfait med tranebær er en lækker juledessert. Peberkageparfaiten har frisk selskab af tranebær og kan desuden sagtens laves i god tid, inden den skal serveres.

8 pers.

PT55M

1 time + 4 timer i fryseren

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Karamelsauce
2 dl Dansukker Rørsukker
3 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
30 g smør
2 dl piskefløde

Valgfri smag
50 g Tyrkisk Peber, knust
50 g pebermynte julestok, knust

Brunkageparfait
6 æggeblommer
1 dl Dansukker Flormelis
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
6 dl piskefløde
150 g brunkager

Pynt
50 g tranebær, friske eller frosne

Instruktioner

Tilbered karamelsaucen. Bland rørsukker, sirup og smør i en tykbundet gryde. Lad blandingen koge i ca. 2 minutter, til den begynder at karamellisere eller tykne lidt.

Hæld fløden i lidt ad gangen, forsigtigt, så det ikke sprøjter, og tilsæt valgfri smag. Kog i yderligere ca. 4 minutter. Rør i gryden undervejs., og lad den køle af.

Tilbered parfaiten efter grundopskriften. Pisk æggeblommer, flormelis og glukosesirup i en skål, til det er luftigt. Pisk fløden til skum i en anden skål. Bland forsigtigt æggeblandingen og fløden.

Knus brunkagerne, og læg et lag i bunden af en brødform beklædt med husholdningsfilm. Hæld et lag parfait over, og fordel karamelsauce over.

Rør lidt i massen, så der bliver ”swirls” af karamelsauce i par­faiten. Gentag, og top til sidst med knuste brunkager.

Frys i 4-­5 timer. Tag parfaiten ud af fryseren ca. 20 minutter inden servering, og pynt med tranebær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?