Karamelsauce
Valgfri smag
Brunkageparfait
Pynt
Tilbered karamelsaucen. Bland rørsukker, sirup og smør i en tykbundet gryde. Lad blandingen koge i ca. 2 minutter, til den begynder at karamellisere eller tykne lidt.
Hæld fløden i lidt ad gangen, forsigtigt, så det ikke sprøjter, og tilsæt valgfri smag. Kog i yderligere ca. 4 minutter. Rør i gryden undervejs., og lad den køle af.
Tilbered parfaiten efter grundopskriften. Pisk æggeblommer, flormelis og glukosesirup i en skål, til det er luftigt. Pisk fløden til skum i en anden skål. Bland forsigtigt æggeblandingen og fløden.
Knus brunkagerne, og læg et lag i bunden af en brødform beklædt med husholdningsfilm. Hæld et lag parfait over, og fordel karamelsauce over.
Rør lidt i massen, så der bliver ”swirls” af karamelsauce i parfaiten. Gentag, og top til sidst med knuste brunkager.
Frys i 4-5 timer. Tag parfaiten ud af fryseren ca. 20 minutter inden servering, og pynt med tranebær.
Opskriften er udarbejdet af