Brunkageparfait med tranebær

Denne peberkageparfait med tranebær er en lækker juledessert. Peberkageparfaiten har frisk selskab af tranebær og kan desuden sagtens laves i god tid, inden den skal serveres.

8 pers.

PT55M

1 time + 4 timer i fryseren

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Karamelsauce
2 dl Dansukker Rørsukker
3 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
30 g smør
2 dl piskefløde

Valgfri smag
50 g Tyrkisk Peber, knust
50 g pebermynte julestok, knust

Brunkageparfait
6 æggeblommer
1 dl Dansukker Flormelis
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
6 dl piskefløde
150 g brunkager

Pynt
50 g tranebær, friske eller frosne

Instruktioner

Tilbered karamelsaucen. Bland rørsukker, sirup og smør i en tykbundet gryde. Lad blandingen koge i ca. 2 minutter, til den begynder at karamellisere eller tykne lidt.

Hæld fløden i lidt ad gangen, forsigtigt, så det ikke sprøjter, og tilsæt valgfri smag. Kog i yderligere ca. 4 minutter. Rør i gryden undervejs., og lad den køle af.

Tilbered parfaiten efter grundopskriften. Pisk æggeblommer, flormelis og glukosesirup i en skål, til det er luftigt. Pisk fløden til skum i en anden skål. Bland forsigtigt æggeblandingen og fløden.

Knus brunkagerne, og læg et lag i bunden af en brødform beklædt med husholdningsfilm. Hæld et lag parfait over, og fordel karamelsauce over.

Rør lidt i massen, så der bliver ”swirls” af karamelsauce i par­faiten. Gentag, og top til sidst med knuste brunkager.

Frys i 4-­5 timer. Tag parfaiten ud af fryseren ca. 20 minutter inden servering, og pynt med tranebær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.