Brownietærte med luftig marengs

1 tærte, ca. 8-10 stykker 1,5 time
Brownietærte med luftig marengs
Bedømmelse: (37vurderinger)

Ingredienser

    Browniebund

    • 50 g hakket mørk chokolade
    • 50 g smør
    • 1/2 dl kakao
    • 1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
    • 2 æg
    • 3/4 dl hvedemel
    • 1/2 tsk. bagepulver

    Hindbærcreme

    • 200 g frosne hindbær
    • 2 tsk. vaniljesukker
    • 1 æg, let pisket
    • 1/2 dl Dansukker Syltesukker
    • 20 g smør

    Chokolademousse

    • 50 g mørk chokolade
    • 100 g friskost
    • 2 tsk. vaniljesukker
    • 2 dl piskefløde

    Marengs

    • 4 store æggehvider (ca. 1 dl)
    • 2 dl Dansukker Bagesukker
    • 1/2 dl Dansukker Glukosesirup

    Browniebund
    Smelt smørret i en kasserolle, tag den af kogepladen, og rør den hakkede chokolade i.

    Pisk æg og sukker luftigt.

    Tilsæt chokoladesmørret, og sigt kakao, mel og bagepulver ned i.
    Hæld dejen op i en springform beklædt med bagepapir, ca. 20 cm i diameter. Bages i 8-10 minutter ved ca. 175 °C. Afkøl.

    Hindbærcreme
    Kog hindbærrene sammen med syltesukker og vaniljesukker i ca. 5-7 minutter.

    Tag kasserollen af varmen, og tilsæt æg og smør. Rør samme og lad afkøle.

    Smør hindbærcremen ud på den afkølede browniebund. Stil i fryseren.

    Chokolademousse
    Hak chokoladen i små stykker, og kom dem i en skål.

    Varm fløden, og kom chokoladen i. Rør, indtil chokoladen er smeltet. Stil det i køleskab til afkøling.

    Tilsæt friskosten og vaniljesukker, og pisk, til blandingen er cremet. Bliver den for tyk, kan der tilsættes lidt upisket fløde.

    Tag bunden ud af fryseren, og kom chokolademoussen oven på hindbærcremen. Stil tilbage i fryseren.

    Marengs
    Pisk æggehvider, bagesukker og glukosesirup i en skål over vandbad, til sukkeret er opløst.

    Tag skålen fra varmen, og hæld æggehviderne i en blenderskål. Pisk marengsen i mindst 10 minutter, til den er afkølet. Stil i køleskabet i 30 min.

    Sprøjt eller smør marengsen over tærten, og brænd ydersiden med en gasbrænder.

    Den færdige tærte kan med fordel opbevares i fryseren. Men husk at tø den op i køleskabet, i mindst tre timer, før servering.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker