Ingredienser
Browniebund
50 g hakket mørk chokolade
50 g smør
1/2 dl kakao
1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 æg
3/4 dl hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
Hindbærcreme
200 g frosne hindbær
2 tsk. vaniljesukker
1 æg, let pisket
1/2 dl Dansukker Syltesukker
20 g smør
Chokolademousse
50 g mørk chokolade
100 g friskost
2 tsk. vaniljesukker
2 dl piskefløde
Marengs
4 store æggehvider (ca. 1 dl)
2 dl Dansukker Bagesukker
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
Instruktioner
Browniebund
Smelt smørret i en kasserolle, tag den af kogepladen, og rør den hakkede chokolade i.
Pisk æg og sukker luftigt.
Tilsæt chokoladesmørret, og sigt kakao, mel og bagepulver ned i.
Hæld dejen op i en springform beklædt med bagepapir, ca. 20 cm i diameter. Bages i 8-10 minutter ved ca. 175 °C. Afkøl.
Hindbærcreme
Kog hindbærrene sammen med syltesukker og vaniljesukker i ca. 5-7 minutter.
Tag kasserollen af varmen, og tilsæt æg og smør. Rør samme og lad afkøle.
Smør hindbærcremen ud på den afkølede browniebund. Stil i fryseren.
Chokolademousse
Hak chokoladen i små stykker, og kom dem i en skål.
Varm fløden, og kom chokoladen i. Rør, indtil chokoladen er smeltet. Stil det i køleskab til afkøling.
Tilsæt friskosten og vaniljesukker, og pisk, til blandingen er cremet. Bliver den for tyk, kan der tilsættes lidt upisket fløde.
Tag bunden ud af fryseren, og kom chokolademoussen oven på hindbærcremen. Stil tilbage i fryseren.
Marengs
Pisk æggehvider, bagesukker og glukosesirup i en skål over vandbad, til sukkeret er opløst.
Tag skålen fra varmen, og hæld æggehviderne i en blenderskål. Pisk marengsen i mindst 10 minutter, til den er afkølet. Stil i køleskabet i 30 min.
Sprøjt eller smør marengsen over tærten, og brænd ydersiden med en gasbrænder.
Den færdige tærte kan med fordel opbevares i fryseren. Men husk at tø den op i køleskabet, i mindst tre timer, før servering.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.