Ingredienser
Browniebund
50 g hakket mørk chokolade
50 g smør
1/2 dl kakao
1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 æg
3/4 dl hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
Hindbærcreme
200 g frosne hindbær
2 tsk. vaniljesukker
1 æg, let pisket
1/2 dl Dansukker Syltesukker
20 g smør
Chokolademousse
50 g mørk chokolade
100 g friskost
2 tsk. vaniljesukker
2 dl piskefløde
Marengs
4 store æggehvider (ca. 1 dl)
2 dl Dansukker Bagesukker
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
Instruktioner
Browniebund
Smelt smørret i en kasserolle, tag den af kogepladen, og rør den hakkede chokolade i.
Pisk æg og sukker luftigt.
Tilsæt chokoladesmørret, og sigt kakao, mel og bagepulver ned i.
Hæld dejen op i en springform beklædt med bagepapir, ca. 20 cm i diameter. Bages i 8-10 minutter ved ca. 175 °C. Afkøl.
Hindbærcreme
Kog hindbærrene sammen med syltesukker og vaniljesukker i ca. 5-7 minutter.
Tag kasserollen af varmen, og tilsæt æg og smør. Rør samme og lad afkøle.
Smør hindbærcremen ud på den afkølede browniebund. Stil i fryseren.
Chokolademousse
Hak chokoladen i små stykker, og kom dem i en skål.
Varm fløden, og kom chokoladen i. Rør, indtil chokoladen er smeltet. Stil det i køleskab til afkøling.
Tilsæt friskosten og vaniljesukker, og pisk, til blandingen er cremet. Bliver den for tyk, kan der tilsættes lidt upisket fløde.
Tag bunden ud af fryseren, og kom chokolademoussen oven på hindbærcremen. Stil tilbage i fryseren.
Marengs
Pisk æggehvider, bagesukker og glukosesirup i en skål over vandbad, til sukkeret er opløst.
Tag skålen fra varmen, og hæld æggehviderne i en blenderskål. Pisk marengsen i mindst 10 minutter, til den er afkølet. Stil i køleskabet i 30 min.
Sprøjt eller smør marengsen over tærten, og brænd ydersiden med en gasbrænder.
Den færdige tærte kan med fordel opbevares i fryseren. Men husk at tø den op i køleskabet, i mindst tre timer, før servering.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Først skal træet vises
Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.
Adventshygge
At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Ofte kræver det heller ikke så mange forberedelser for at skabe en hyggelig stemning. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.
Julegodter
Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.
Bagværk til advent
Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.
Julens bedste gave
De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?
Julens småkager
Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?