Ingredienser
200 g smør
200 g mørk chokolade
2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 spsk. vaniljesukker
4 æg
2 1/2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
300 g blandede nødder
Trøffel
200 g mørk chokolade
1 1/2 dl piskefløde
2 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
25 g smør
1/2 dl cognac
Instruktioner
Smør en springform, 24 cm i diameter. Rist nødderne på en tør stegepande. Gnid hinderne af i et viskestykke. Hak nødderne groft. Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Bræk chokoladen i mindre stykker og kom den i det smeltede smør. Rør til chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen. Rør de to slags sukker i. Tilsæt mel, bagepulver og de hakkede nødder. Kom æggene i et ad gangen. Hæld dejen i formen og bag den nederst i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter, kagen skal være lidt klæg i midten. Lad den køle af.
Trøffel
Bland fløde og muscovadorørsukker og kog det op. Bræk chokoladen i mindre stykker og kom den ned i flødeblandingen og rør, til den er smeltet. Rør smørret i. Tilsæt cognac. Lad det stivne, inden det smøres ud eller sprøjtes over kagen. Opbevar tærten i køleskabet og server den i mindre stykker.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.