Brownie

Lav en himmelsk brownie med smør, god mørk chokolade, økologisk sukker fra Dansukker og et strejf salt. Top kagen med hasselnøddenougat, mørk chokolade, granatæblekerner og ristede hasselnøddeflager for et luksuriøst finish. Perfekt til enhver chokoladeelsker!

Vurdering (8 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

200 g smør
200 g god mørk chokolade
125 g mel
3 æg
265 g Økologisk sukker fra Dansukker
1/3 tsk. salt

Topping
90 g god hasselnøddenougat
50 g god mørk chokolade
Granatæblekerner
Ristede hasselnøddeflager

Instruktioner

Brownie
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, sluk for varmen og kom straks den hakkede mørke chokolade i og lad den smelte sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk mel, æg, sukker og salt til luftig konsistens i en skål, og tilsæt langsomt smør- og chokoladeblandingen under omrøring. Hæld browniedejen i en smurt springform (20 cm) beklædt med bagepapir og bag den i ca. 25-30 minutter. Køl helt af. Og lad den gerne sætte sig natten over eller minimum 4-5 timer på køl.

Topping
Smelt forsigtigt nougaten i en tykbundet gryde. Tag af varmen og tilsæt den hakkede mørke chokolade. Rør rundt til det er smeltet sammen. Fordel på kagen og pynt med granatæblekerner og ristede hasselnøddeflager.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.