Brombærsnitter

Den brune farin tilfører brombærsyltetøjet ekstra kant, hvilket er et godt modspil til snitternes smørsprøde, søde mørdej og glasur.
- Opskrift Anne au Chocolat

6 stk.

Vurdering (22 stk)

Ingredienser

Brombærsyltetøj:
100 g økologiske brombær, friske eller frosne
50 g Økologisk brun farin fra Dansukker

Mørdej:
140 g økologisk mel
40 g Økologisk flormelis fra Dansukker
1 nip økologisk salt
70 g økologisk smør, koldt
1 økologisk æggeblomme

Glasur og pynt:
150 g Økologisk flormelis fra Dansukker
10 g økologisk usaltede pistacier
Evt. lidt tørrede økologiske rosenblade

Instruktioner

Brombærsyltetøj:
Kom brombær og sukker i en gryde og bring det i kog under omrøring. Lad det småkoge i 10 minutter. Køl helt af.

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner brødkrummer. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Del dejen i to lige store stykker, og rul stykkerne ud hver især mellem to stykker bagepapir til et firkantet areal på ca.  9 cm x 27 cm. Kom det ene mørdejsstykke over på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel brombærsyltetøj på stykket og læg det andet mørdejsstykke ovenpå. Prik forsigtigt overfladen med en gaffel, så dejen ikke hæver ujævnt op i løbet af bagningen. Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter, til overfladen er fint gylden. Lad den køle helt af.

Glasur:
Rør flormelis og lidt vand sammen til en fin glasur og fordel den på kagen. Finthak pistacierne og drys dem på glasuren sammen med lidt tørrede rosenblade. Lad glasuren sætte sig lidt, og skær da kagen ud i 6 snitter.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.