Brombærsnitter

Den brune farin tilfører brombærsyltetøjet ekstra kant, hvilket er et godt modspil til snitternes smørsprøde, søde mørdej og glasur.
- Opskrift Anne au Chocolat

6 stk.

Vurdering (20 st)

Ingredienser

Brombærsyltetøj:
100 g økologiske brombær, friske eller frosne
50 g Økologisk brun farin fra Dansukker

Mørdej:
140 g økologisk mel
40 g Økologisk flormelis fra Dansukker
1 nip økologisk salt
70 g økologisk smør, koldt
1 økologisk æggeblomme

Glasur og pynt:
150 g Økologisk flormelis fra Dansukker
10 g økologisk usaltede pistacier
Evt. lidt tørrede økologiske rosenblade

Instruktioner

Brombærsyltetøj:
Kom brombær og sukker i en gryde og bring det i kog under omrøring. Lad det småkoge i 10 minutter. Køl helt af.

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner brødkrummer. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Del dejen i to lige store stykker, og rul stykkerne ud hver især mellem to stykker bagepapir til et firkantet areal på ca.  9 cm x 27 cm. Kom det ene mørdejsstykke over på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel brombærsyltetøj på stykket og læg det andet mørdejsstykke ovenpå. Prik forsigtigt overfladen med en gaffel, så dejen ikke hæver ujævnt op i løbet af bagningen. Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter, til overfladen er fint gylden. Lad den køle helt af.

Glasur:
Rør flormelis og lidt vand sammen til en fin glasur og fordel den på kagen. Finthak pistacierne og drys dem på glasuren sammen med lidt tørrede rosenblade. Lad glasuren sætte sig lidt, og skær da kagen ud i 6 snitter.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.