Brombæris

6–8 stk. 30 minutter + 5 timer
Fyld fryseren med brombæris på pind! Hjemmelavet brombæris er perfekt til alt fra dessert til eftermiddagskaffen. Pynt med smeltet chokolade og gør dine ispinde endnu flottere.
Brombæris
Bedømmelse: (39vurderinger)

Ingredienser

  • 400 g brombær
  • 1 dl Dansukker Sukker
  • 4 æggeblommer
  • 2 dl mælk
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 1 dl Dansukker Glukosesirup

Pynt

  • 100 g hvid eller mørk chokolade

Skyl brombærrene, og giv dem et opkog sammen med 1/2 dl sukker i en gryde i ca. 3 minutter. Hæld brombærrene over i en skål gennem en finmasket si. Der må kun være sukker og saften af brombær tilbage. Stil til side.

Pisk æggeblommerne og det resterende sukker sammen i en skål. Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog i en kasserolle. Pisk æggeblandingen ned i den varme mælkeblanding, og tilsæt brombærsaften. Sigt gennem en finmasket si. Lad det køle af.

Hæld blandingen i isforme med træpinde i, og stil i fryseren i mindst 5 timer.

Smelt chokoladen over et vandbad. Pynt herefter isene med chokolade, og stil tilbage i fryseren.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker