Ingredienser
25 g fedtstof
4 dl vand
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
50 g gær
5 dl (420 g) rugmel
6 dl (300 g) hvedemel
1 tsk salt
2 tsk hakket pomeransskal
Instruktioner
Smelt fedtstoffet i en kasserolle. Hæld vand og lys sirup i. Opvarm til 37° (fingervarmt). Opløs gæren i den lunkne væske.
Bland rugmel, hvedemel, salt og pomeransskal i en skål. Hæld den varme lunkne væske i, og ælt dejen. Tilsæt lidt mere mel, hvis dejen klistrer. Lad dejen hæve i 20 minutter.
Stil ovnen på 225°. Ælt dejen på bordet, til den bliver smidig. Smør en bradepande 30 x 40 cm, og fordel dejen i den. Skær 20 firkanter i dejen med en kniv. Lad dejen hæve yderligere 20 minutter.
Bag brødet midt i ovnen i ca. 15 minutter. Dæk brødet med et klæde, og lad det afkøle på en bagerist.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Først skal træet vises
Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.
Julegodter
Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.
Lækre julekager
Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.
Julens småkager
Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?
Juledrikke
Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.
Julens bedste gave
De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?