Brændte mandler med appelsin og brunkagesmag

En af julens favoritter med et nyt tvist.
Brændte mandler med appelsin og brunkagesmag
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 250 g mandler (med skal)
  • 250 g (2 3/4 dl) Dansukker Sukker
  • 3/4 dl vand

Smagsgivning

  • Skal af 1 usprøjtet appelsin
  • 1/2 spsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1/2 tsk. stødt ingefær

Kom mandler, sukker, vand, appelsinskal og krydderier i en kasserolle, og sæt det på høj varme, indtil vandet koger, og massen begynder at boble. Rør ofte rundt med en gaffel.
Skru ned for varmen, til vandet er fordampet helt, og sukkeret er krystalliseret igen.
Sukkeret skal smelte, men kun delvist, så det lægger sig i klumper om mandlerne.
Hæld mandlerne ud på et stykke smørrebrødspapir, og skil dem ad med en gaffel.

 

Se film: Sådan laver du brændte mandler

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker