Brændte mandler med appelsin og brunkagesmag

Brændte mandler med ny smag, en af de bedste kombinationer i julen appelsin og brunkage. En af julens favoritter med et nyt tvist!

Vurdering (0 st)

Ingredienser

250 g mandler (med skal)
250 g (2 3/4 dl) Dansukker Sukker
3/4 dl vand

Smagsgivning
Skal af 1 usprøjtet appelsin
1/2 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
1/2 tsk. stødt ingefær

Instruktioner

Kom mandler, sukker, vand, appelsinskal og krydderier i en kasserolle, og sæt det på høj varme, indtil vandet koger, og massen begynder at boble. Rør ofte rundt med en gaffel.
Skru ned for varmen, til vandet er fordampet helt, og sukkeret er krystalliseret igen.
Sukkeret skal smelte, men kun delvist, så det lægger sig i klumper om mandlerne.
Hæld mandlerne ud på et stykke smørrebrødspapir, og skil dem ad med en gaffel.

Se film: Sådan laver du Brændte mandler

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren.

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af.

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på.

Skønne æbler

Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Lækkerier med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet slik og bagværk, hvor Muscovadorørsukkerets lækre aromaer får selskab af alt fra mandel og nødder til mørk chokolade og kardemomme.