Brændt flødeis-taco

Brændt flødeis i florentiner-taco med karamelsauce.

1 liter

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Brændt flødeis
5 dl piskefløde
1 1/2 dl Dansukker Sukker
8 æggeblommer (fra mellemstore æg)
4 1/2 dl sødmælk
2 spsk. Dansukker Glukosesirup

Florentiner-taco
1/2 dl mandelflager 
3 spsk. hvedemel
45 g smør
1/2 dl Dansukker Sukker
3 spsk. piskefløde
2 spsk. Dansukker Glukosesirup

Karamelsauce
1 3/4 dl piskefløde
1/2 vaniljestang
2 dl Dansukker Sukker
1 spsk. Dansukker Glukosesirup
120 g smør, skåret i tern
1 knsp. salt

Forslag til servering
tacostativ, eller form florentiner-kagerne til skåle, og anret på en tallerken.

Instruktioner

Brændt flødeis
Kan tilberedes en dag eller et par dage før, isen skal serveres.

Forvarm ovnen til 200 °C.

Hæld 5 dl fløde i et ovnfast fad og lad det stå i ovnen i cirka 60 minutter, indtil mængden af fløde er halveret. Rør om i fløden ca. hvert 10. minut.

Kom sukker og æggeblommer i en skål, og pisk det let sammen.

Varm mælk, ovnbagt fløde og glukosesirup op til kogepunktet i en gryde. Slå det over i æggeblandingen under omrøring. Vend det hele tilbage i gryden, og varm iscremen op til præcis 83°C under konstant omrøring.

Afkøl herefter straks iscremen til den er køleskabskold, og kør den på is på ismaskinen. Hæld isen i en sprøjtepose, og frys ned.

Florentiner-taco
Forvarm ovnen til 170 °C.

Kom mandelflager og hvedemel i en skål, og stil til side.

Kom smør, sukker, fløde og glukosesirup i en gryde. Kog op til ca. 115 °C og rør undervejs. Vend blandingen af mandelflager og mel i gryden, og rør til en jævn dej. Lad det køle af i køleskabet i ca. en time.

Tril 10 lige store kugler af dejen, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for, at der er plads nok mellem kuglerne. Bag i cirka 10-12 minutter, eller indtil kagerne er gyldenbrune. For at få tacoform på kagerne: Læg en tynd kagerulle eller pinden i kagerullen over f.eks. vasken. Lad florentinerne køle lidt af. Løft florentinerne forsigtigt en ad gangen med en paletkniv, og læg dem på kagerullen, så de formes til tacoskaller.

Karamelsauce
Kom fløde og vanilje i en gryde, og bring det i kog. Kom sukker og glukosesirup i en stor gryde.
Varm blandingen op til 185 °C. Når sukkeret har nået 185 °C, tages gryden af komfuret. Tilsæt forsigtigt den varme fløde lidt ad gangen. Lad blandingen koge i cirka 5 minutter mere.

Hæld karamelsaucen i en skål, og dæk med husholdningsfilm. Lad saucen køle ned til 37 °C. 

Rør smør og salt i. Stil karamelsaucen i køleskabet.

Samling
Tag sprøjtesposen med isen ud cirka 20 minutter før servering. Kom karamelsaucen i en sprøjtepose.
Placer 10 tacoskaller stående på et fad. Sprøjt isen i tacoskallen. Afslut med at sprøjte karamelsaucen på. Server gerne is-tacoerne i tacoholdere.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween

Opskrifter til Halloween

Vi har samlet alle vores opskrifter til en ekstra uhyyyyyyggelig Halloween for hele familien.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.