Bradepandebrød med havregryn - Opskrifter

Bradepandebrød med havregryn

Bradepandebrød med havregryn
Bedømmelse: (5vurderinger)

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 1 dl havreklid
  • 1 l vand
  • 50 g gær
  • 1 dl flydende margarine
  • 2 tsk. salt
  • 1 dl Dansukker Lys Sirup
  • 1 spsk. kommen (kan udelades)
  • ca. 18 dl hvedemel med ekstra højt proteinindhold

Hæld havregryn og havreklid i en skål. Kog vandet op, og hæld det i skålen. Lad det stå, til temperaturen er faldet til 37°. Smuldr gæren ned i havreblandingen, og rør, indtil den er opløst. Tilsæt margarine, salt, sirup og kommen. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Del den i fire lige store stykker. Rul hvert stykke ud til et aflangt stykke, som rulles sammen til et brød. Læg brødene på en plade med bagepapir. Pensl siderne med lidt olie, eller klip et stykke bagepladepapir ud, som sættes mellem brødene for at undgå, at de vokser sammen. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter. Brødene pensles med vand og drysses med lidt havreklid. Bages nederst i ovnen ved 200º i ca. 35 minutter. Lad brødene køle af på en rist under et klæde.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;