Bradepandebrød med havregryn

Vurdering (5 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

4 dl havregryn
1 dl havreklid
1 l vand
50 g gær
1 dl flydende margarine
2 tsk. salt
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 spsk. kommen (kan udelades)
ca. 18 dl hvedemel med ekstra højt proteinindhold

Instruktioner

Hæld havregryn og havreklid i en skål. Kog vandet op, og hæld det i skålen. Lad det stå, til temperaturen er faldet til 37°. Smuldr gæren ned i havreblandingen, og rør, indtil den er opløst. Tilsæt margarine, salt, sirup og kommen. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Del den i fire lige store stykker. Rul hvert stykke ud til et aflangt stykke, som rulles sammen til et brød. Læg brødene på en plade med bagepapir. Pensl siderne med lidt olie, eller klip et stykke bagepladepapir ud, som sættes mellem brødene for at undgå, at de vokser sammen. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter. Brødene pensles med vand og drysses med lidt havreklid. Bages nederst i ovnen ved 200º i ca. 35 minutter. Lad brødene køle af på en rist under et klæde.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!