Ingredienser
4 dl havregryn
1 dl havreklid
1 l vand
50 g gær
1 dl flydende margarine
2 tsk. salt
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 spsk. kommen (kan udelades)
ca. 18 dl hvedemel med ekstra højt proteinindhold
Instruktioner
Hæld havregryn og havreklid i en skål. Kog vandet op, og hæld det i skålen. Lad det stå, til temperaturen er faldet til 37°. Smuldr gæren ned i havreblandingen, og rør, indtil den er opløst. Tilsæt margarine, salt, sirup og kommen. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Del den i fire lige store stykker. Rul hvert stykke ud til et aflangt stykke, som rulles sammen til et brød. Læg brødene på en plade med bagepapir. Pensl siderne med lidt olie, eller klip et stykke bagepladepapir ud, som sættes mellem brødene for at undgå, at de vokser sammen. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter. Brødene pensles med vand og drysses med lidt havreklid. Bages nederst i ovnen ved 200º i ca. 35 minutter. Lad brødene køle af på en rist under et klæde.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.