Bradepande med safranboller

Bradepande med safranboller
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 150 g smør eller margarine
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 50 g gær
  • 1 dl Dansukker Lys Sirup
  • 1 dl Dansukker Sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 bæger kvark (200 g)
  • 1 g safran
  • 2 æg
  • Ca. 18 dl hvedemel

Fyld

  • 100 g smør eller margarine
  • 150 g marcipan
  • 100 g rosiner
  • 2 dl finthakkede mandler

Pensling

  • Sammenpisket æg

Pynt

  • Dansukker Perlesukker
  • Mandelspåner

Smelt fedtstoffet i en kasserolle på komfuret. Tilsæt fløden, og varm op, til det er lunkent (ca. 37°).

Gæren smuldres i en skål. Tilsæt det til smør og fløde, og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt sirup, sukker, salt, kvark, safran og æg. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Ælt dejen, indtil den er blank og smidig. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 minutter.

Læg bagepapir i bradepanden og riv marcipan.

Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt dejen, indtil den er smidig. Del dejen i to stykker, som hver rulles ud på et meldrysset bord i rektangulære plader. Smør et tyndt lag smør/margarine på dejpladerne. Strø den revne marcipan, rosiner og mandler over. Rul kagen sammen. Skær rullerne i mindre stykker, som lægges i bradepanden.* Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 minutter. Pensles med æg og pyntes med perlesukker og mandelspåner. Bag bollerne nederst i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter. Lad bollerne køle af på en rist under et klæde.

* I stedet for en stor bradepande kan du lægge bollerne i flere mindre forme.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker