Bountychokoladekage med karamel

Bountychokoladekage med alt, hvad der er godt, chokoladebund, karamelfyld og en cremet kokostop med chokoladeovertræk. Denne bountychokoladekage med karamel bliver en favorit blandt juleslikket.

Ca. 40 stk.

Ca. 1,5 time

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Chokoladebund
150 g smør
3 dl Dansukker ØKO Brun Farin
3 æg
2 dl hvedemel
3/4 dl kakao
1 knivspids salt

Karamelfyld
90 g smør
1 dl Dansukker ØKO Sukker
1 1/2 dl piskefløde
2 msk Dansukker ØKO Lys Sirup

Karameltop
200 g kokosmel
1/2 dl kokosmælk
1 1/2 dl Dansukker ØKO Lys Sirup

Chokoladetop
200 g mørk chokolade
Kokosmel

Instruktioner

Sæt ovnen på 180 °C.

Smelt smørret i en kasserolle. Tilsæt brun farin, og rør rundt. Rør et æg i ad gangen, og sigt hvedemel og kakao i. Tilsæt en knivspids salt, og rør, indtil dejen er jævn.

Hæld chokolademassen i en smurt springform, ca. 24 cm i diameter, eller en aflang form, 18 x 25 cm, hvis du vil have firkantede stykker. Bages nederst i ovnen i 10-12 minutter. Lad kagen køle af på en rist.

Lav karamelfyldet. Bland alle ingredienser til karamellen i en tykbundet kasserolle. Kog dem i ca. 25 minutter. Brug et termometer, og mål indtil 120 °C, eller lav kugletesten, og tjek, om karamellen bliver fast.

Læg chokoladebunden tilbage i formen med et stykke bagepapir i bunden, og hæld karameldejen over. Stil den i køleskab, så den kan stivne, og forbered kokosfyldet imens.

Bland kokosmel, kokosmælk og lys sirup i en skål. Fordel kokosfyldet over karamelmassen, og stil den i køleskab.

Smelt chokoladen over et vandbad, og fordel den over kagen. Strø kokos over, og stil kagen i køleskabet.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.