Bountychokoladekage med karamel

Bountychokoladekage med karamel

Ca. 40 stk. Ca. 1,5 time
Bountychokoladekage med alt, hvad der er godt, chokoladebund, karamelfyld og en cremet kokostop med chokoladeovertræk. Denne bountychokoladekage med karamel bliver en favorit blandt juleslikket.
Bountychokoladekage med karamel
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Chokoladebund

    • 150 g smør
    • 3 dl Dansukker Brun Farin
    • 3 æg
    • 2 dl hvedemel
    • 3/4 dl kakao
    • 1 knivspids salt

    Karamelfyld

    • 90 g smør
    • 1 dl Dansukker Rørsukker
    • 1 1/2 dl piskefløde
    • 2 msk Dansukker Lys Sirup

    Karameltop

    • 200 g kokosmel
    • 1/2 dl kokosmælk
    • 1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup

    Chokoladetop

    • 200 g mørk chokolade
    • Kokosmel

    Sæt ovnen på 180 °C.

    Smelt smørret i en kasserolle. Tilsæt brun farin, og rør rundt. Rør et æg i ad gangen, og sigt hvedemel og kakao i. Tilsæt en knivspids salt, og rør, indtil dejen er jævn.

    Hæld chokolademassen i en smurt springform, ca. 24 cm i diameter, eller en aflang form, 18 x 25 cm, hvis du vil have firkantede stykker. Bages nederst i ovnen i 10-12 minutter. Lad kagen køle af på en rist.

    Lav karamelfyldet. Bland alle ingredienser til karamellen i en tykbundet kasserolle. Kog dem i ca. 25 minutter. Brug et termometer, og mål indtil 120 °C, eller lav kugletesten, og tjek, om karamellen bliver fast.

    Læg chokoladebunden tilbage i formen med et stykke bagepapir i bunden, og hæld karameldejen over. Stil den i køleskab, så den kan stivne, og forbered kokosfyldet imens.

    Bland kokosmel, kokosmælk og lys sirup i en skål. Fordel kokosfyldet over karamelmassen, og stil den i køleskab.

    Smelt chokoladen over et vandbad, og fordel den over kagen. Strø kokos over, og stil kagen i køleskabet.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;