Bountychokoladekage med karamel

Bountychokoladekage med alt, hvad der er godt, chokoladebund, karamelfyld og en cremet kokostop med chokoladeovertræk. Denne bountychokoladekage med karamel bliver en favorit blandt juleslikket.

Ca. 40 stk.

Ca. 1,5 time

Vurdering (11 stk)

Ingredienser

Chokoladebund
150 g smør
3 dl Dansukker ØKO Brun Farin
3 æg
2 dl hvedemel
3/4 dl kakao
1 knivspids salt

Karamelfyld
90 g smør
1 dl Dansukker ØKO Sukker
1 1/2 dl piskefløde
2 msk Dansukker ØKO Lys Sirup

Karameltop
200 g kokosmel
1/2 dl kokosmælk
1 1/2 dl Dansukker ØKO Lys Sirup

Chokoladetop
200 g mørk chokolade
Kokosmel

Instruktioner

Sæt ovnen på 180 °C.

Smelt smørret i en kasserolle. Tilsæt brun farin, og rør rundt. Rør et æg i ad gangen, og sigt hvedemel og kakao i. Tilsæt en knivspids salt, og rør, indtil dejen er jævn.

Hæld chokolademassen i en smurt springform, ca. 24 cm i diameter, eller en aflang form, 18 x 25 cm, hvis du vil have firkantede stykker. Bages nederst i ovnen i 10-12 minutter. Lad kagen køle af på en rist.

Lav karamelfyldet. Bland alle ingredienser til karamellen i en tykbundet kasserolle. Kog dem i ca. 25 minutter. Brug et termometer, og mål indtil 120 °C, eller lav kugletesten, og tjek, om karamellen bliver fast.

Læg chokoladebunden tilbage i formen med et stykke bagepapir i bunden, og hæld karameldejen over. Stil den i køleskab, så den kan stivne, og forbered kokosfyldet imens.

Bland kokosmel, kokosmælk og lys sirup i en skål. Fordel kokosfyldet over karamelmassen, og stil den i køleskab.

Smelt chokoladen over et vandbad, og fordel den over kagen. Strø kokos over, og stil kagen i køleskabet.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.