Bountychokoladekage med karamel

Bountychokoladekage med alt, hvad der er godt, chokoladebund, karamelfyld og en cremet kokostop med chokoladeovertræk. Denne bountychokoladekage med karamel bliver en favorit blandt juleslikket.

Ca. 40 stk.

Ca. 1,5 time

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Chokoladebund
150 g smør
3 dl Dansukker ØKO Brun Farin
3 æg
2 dl hvedemel
3/4 dl kakao
1 knivspids salt

Karamelfyld
90 g smør
1 dl Dansukker ØKO Sukker
1 1/2 dl piskefløde
2 msk Dansukker ØKO Lys Sirup

Karameltop
200 g kokosmel
1/2 dl kokosmælk
1 1/2 dl Dansukker ØKO Lys Sirup

Chokoladetop
200 g mørk chokolade
Kokosmel

Instruktioner

Sæt ovnen på 180 °C.

Smelt smørret i en kasserolle. Tilsæt brun farin, og rør rundt. Rør et æg i ad gangen, og sigt hvedemel og kakao i. Tilsæt en knivspids salt, og rør, indtil dejen er jævn.

Hæld chokolademassen i en smurt springform, ca. 24 cm i diameter, eller en aflang form, 18 x 25 cm, hvis du vil have firkantede stykker. Bages nederst i ovnen i 10-12 minutter. Lad kagen køle af på en rist.

Lav karamelfyldet. Bland alle ingredienser til karamellen i en tykbundet kasserolle. Kog dem i ca. 25 minutter. Brug et termometer, og mål indtil 120 °C, eller lav kugletesten, og tjek, om karamellen bliver fast.

Læg chokoladebunden tilbage i formen med et stykke bagepapir i bunden, og hæld karameldejen over. Stil den i køleskab, så den kan stivne, og forbered kokosfyldet imens.

Bland kokosmel, kokosmælk og lys sirup i en skål. Fordel kokosfyldet over karamelmassen, og stil den i køleskab.

Smelt chokoladen over et vandbad, og fordel den over kagen. Strø kokos over, og stil kagen i køleskabet.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble?

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.