Bountychokoladekage med karamel

Bountychokoladekage med alt, hvad der er godt, chokoladebund, karamelfyld og en cremet kokostop med chokoladeovertræk. Denne bountychokoladekage med karamel bliver en favorit blandt juleslikket.

Ca. 40 stk.

PT1H

Ca. 1,5 time

Vurdering (32 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Chokoladebund
150 g smør
3 dl Dansukker ØKO Brun Farin
3 æg
2 dl hvedemel
3/4 dl kakao
1 knivspids salt

Karamelfyld
90 g smør
1 dl Dansukker ØKO Sukker
1 1/2 dl piskefløde
2 msk Dansukker ØKO Lys Sirup

Karameltop
200 g kokosmel
1/2 dl kokosmælk
1 1/2 dl Dansukker ØKO Lys Sirup

Chokoladetop
200 g mørk chokolade
Kokosmel

Instruktioner

Sæt ovnen på 180 °C.

Smelt smørret i en kasserolle. Tilsæt brun farin, og rør rundt. Rør et æg i ad gangen, og sigt hvedemel og kakao i. Tilsæt en knivspids salt, og rør, indtil dejen er jævn.

Hæld chokolademassen i en smurt springform, ca. 24 cm i diameter, eller en aflang form, 18 x 25 cm, hvis du vil have firkantede stykker. Bages nederst i ovnen i 10-12 minutter. Lad kagen køle af på en rist.

Lav karamelfyldet. Bland alle ingredienser til karamellen i en tykbundet kasserolle. Kog dem i ca. 25 minutter. Brug et termometer, og mål indtil 120 °C, eller lav kugletesten, og tjek, om karamellen bliver fast.

Læg chokoladebunden tilbage i formen med et stykke bagepapir i bunden, og hæld karameldejen over. Stil den i køleskab, så den kan stivne, og forbered kokosfyldet imens.

Bland kokosmel, kokosmælk og lys sirup i en skål. Fordel kokosfyldet over karamelmassen, og stil den i køleskab.

Smelt chokoladen over et vandbad, og fordel den over kagen. Strø kokos over, og stil kagen i køleskabet.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?