Boller med fyld

30 stk.

Vurdering (17 stk)

Ingredienser

200 g smør eller margarine
1/2 liter mælk
50 g gær
1/2 g safran
1 tsk. salt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
ca. 16 dl hvedemel

Fyld
150 g smør eller margarine
2 dl Dansukker Brun Farin

Pensling
Æg
Dansukker Perlesukker

Instruktioner

Ser ud som en almindelig bolle, men indeni gemmer sig et sødt og lækkert fyld!

Smelt fedtstoffet, og bland det med mælken. Smuldr gæren i en skål, og tilsæt væsken. Rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt safran, salt og sukker. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter.

Bland smør og farin sammen til fyldet. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og tril den til to stænger, der skæres i 30 stykker. Tryk dem flade. Fordel fyldet på dejstykkerne. Fold dejstykkerne sammen til en glat bolle. Læg bollerne i en muffinform og stil dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve under et klæde i 30 minutter. Sæt ovnen på 225 °C.

Pensl med pisket æg. Drys med perlesukker. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 10 minutter. Nydes gerne lune med et glas iskold mælk til.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.