Boller med fyld

30 stk.

Vurdering (36 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

200 g smør eller margarine
1/2 liter mælk
50 g gær
1/2 g safran
1 tsk. salt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
ca. 16 dl hvedemel

Fyld
150 g smør eller margarine
2 dl Dansukker Brun Farin

Pensling
Æg
Dansukker Perlesukker

Instruktioner

Ser ud som en almindelig bolle, men indeni gemmer sig et sødt og lækkert fyld!

Smelt fedtstoffet, og bland det med mælken. Smuldr gæren i en skål, og tilsæt væsken. Rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt safran, salt og sukker. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter.

Bland smør og farin sammen til fyldet. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og tril den til to stænger, der skæres i 30 stykker. Tryk dem flade. Fordel fyldet på dejstykkerne. Fold dejstykkerne sammen til en glat bolle. Læg bollerne i en muffinform og stil dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve under et klæde i 30 minutter. Sæt ovnen på 225 °C.

Pensl med pisket æg. Drys med perlesukker. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 10 minutter. Nydes gerne lune med et glas iskold mælk til.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.