Boller med fyld

30 stk.

Vurdering (16 stk)

Ingredienser

200 g smør eller margarine
1/2 liter mælk
50 g gær
1/2 g safran
1 tsk. salt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
ca. 16 dl hvedemel

Fyld
150 g smør eller margarine
2 dl Dansukker Brun Farin

Pensling
Æg
Dansukker Perlesukker

Instruktioner

Ser ud som en almindelig bolle, men indeni gemmer sig et sødt og lækkert fyld!

Smelt fedtstoffet, og bland det med mælken. Smuldr gæren i en skål, og tilsæt væsken. Rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt safran, salt og sukker. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter.

Bland smør og farin sammen til fyldet. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og tril den til to stænger, der skæres i 30 stykker. Tryk dem flade. Fordel fyldet på dejstykkerne. Fold dejstykkerne sammen til en glat bolle. Læg bollerne i en muffinform og stil dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve under et klæde i 30 minutter. Sæt ovnen på 225 °C.

Pensl med pisket æg. Drys med perlesukker. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 10 minutter. Nydes gerne lune med et glas iskold mælk til.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.