Blueberry Pie Cookies

Blueberry Pie-cookies, det bedste fra to verdener. Lav din blåbærtærte som en cookie. Rul tærtedejen ud, fordel blåbærfyldet og pynt med tærtedejsstrimler.

cirka 16 kager

PT1H

2 timer

Vurdering (7 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

5 dl hvedemel
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. salt
250 g blødt smør
3 spsk. iskoldt vand

Fyld
200 g blåbær
1 dl Dansukker Sukker
1 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
Saft og skal af en halv usprøjtet citron

Pensling
1 æg
1 dl Dansukker Rørsukker

Instruktioner

Del smørret i mindre stykker, og kom det i melet. Læg dejen sammen, eller kom den i en foodprocessor, til dejen begynder at samle sig.

Tilsæt det kolde vand lidt ad gangen, og rør hurtigt sammen.

Del dejen i to stykker, og kom dem i plastfolie. Lad dem hvile i køleskab i ca. 1 time.

Kog blåbærrene sammen med sukker og smagsgiver imens i ca. 5 minutter. Blend med en stavblender. Lad det køle af.

Sæt ovnen på 200 °C.

Tag dejen ud af køleskabet, og ælt den, til den er smidig.

Rul de to dejstykker tyndt ud på et meldrysset bord til to lige store stykker.

Kom et tyndt lag blåbærpuré på den ene halvdel.

Skær smalle strimler af den anden dej, og læg dem i krydsmønster over blåbærrene.

Skær i rektangulære stykker, eller tryk små cirkler på ca. 3 cm i diameter ud, og læg dem på en plade med bagepapir.

Pensl kagerne med æg, og drys med Dansukker Rørsukker.

Bages i ovnen i 10–14 minutter.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?