Blueberry Pie Cookies - Opskrifter

Blueberry Pie Cookies

cirka 16 kager 2 timer
Blueberry Pie Cookies
Bedømmelse: (7vurderinger)

Ingredienser

  • 5 dl hvedemel
  • 1 1/2 dl Dansukker Sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. salt
  • 250 g blødt smør
  • 3 spsk. iskoldt vand

Fyld

  • 200 g blåbær
  • 1 dl Dansukker Sukker
  • 1 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
  • Saft og skal af en halv usprøjtet citron

Pensling

  • 1 æg
  • 1 dl Dansukker Rørsukker

Del smørret i mindre stykker, og kom det i melet. Læg dejen sammen, eller kom den i en foodprocessor, til dejen begynder at samle sig.

Tilsæt det kolde vand lidt ad gangen, og rør hurtigt sammen.

Del dejen i to stykker, og kom dem i plastfolie. Lad dem hvile i køleskab i ca. 1 time.

Kog blåbærrene sammen med sukker og smagsgiver imens i ca. 5 minutter. Blend med en stavblender. Lad det køle af.

Sæt ovnen på 200 °C.

Tag dejen ud af køleskabet, og ælt den, til den er smidig.

Rul de to dejstykker tyndt ud på et meldrysset bord til to lige store stykker.

Kom et tyndt lag blåbærpuré på den ene halvdel.

Skær smalle strimler af den anden dej, og læg dem i krydsmønster over blåbærrene.

Skær i rektangulære stykker, eller tryk små cirkler på ca. 3 cm i diameter ud, og læg dem på en plade med bagepapir.

Pensl kagerne med æg, og drys med Dansukker Rørsukker.

Bages i ovnen i 10–14 minutter.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;