Blondies med stikkelsbærsyltetøj - Opskrifter

Blondies med stikkelsbærsyltetøj

ca. 30 stk ca. 1 time + køletid for syltetøjet
Sommerlige blondies på hvid chokolade med en syrlig stikkelsbærmarmelade. Bag din egen blondie i en bradepande med stikkelsbærsmarmelade, og top med hindbær og perlesukker.
Blondies med stikkelsbærsyltetøj
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Stikkelsbærsyltetøj

    • 250 g stikkelsbær
    • 250 g Dansukker Syltesukker

    Blondie

    • 150 g smør
    • 150 g hvid chokolade
    • 3 æg
    • 2 dl Dansukker Rørsukker
    • 1 spsk. citronsaft
    • 2 dl hvedemel

    Fyld

    • ca. 3 spsk. stikkelsbærmarmelade
    • 75 g hindbær

    Pynt

    • Dansukker Perlesukker

    Lav stikkelsbærsyltetøjet dagen før. Skyl og nip stikkelsbærrene, og kog dem i ca. 3 minutter i en gryde. Tilsæt syltesukker, og kog i yderligere 10 minutter.

    Skum syltetøjet godt af, og hæld det på et varmt, skoldet glas. Luk glasset og opbevar det i køleskabet.

    Forvarm ovnen til 175°C. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt den hakkede hvide chokolade. Tag gryden af varmen og rør rundt, til det er smeltet. Lad blandingen køle af.

    Pisk æg og rørsukker i en skål, til det er luftigt. Tilsæt citronsaften og blandingen af smør og hvid chokoladen og rør til ensartet. Vend hvedemelet i, og rør forsigtigt dejen jævn.

    Beklæd en bageform på ca. 24 x 30 cm med bagepapir og hæld dejen i. Sæt forsigtigt små klatter af stikkelsbærsyltetøj på dejen med en ske, og drys hindbærrene over, så de kan synke ned i dejen under bagningen. Drys med perlesukker, og bag kagen midt i ovnen i 18-20 minutter.

    Lad kagen køle af, og stil den derefter i køleskabet natten over. Skær den i små stykker, og server.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;