Ingredienser
250 g smør
250 g hvid chokolade
5 æg
3 1/2 dl Dansukker Sukker
2 tsk vaniljesukker
2 spsk. limesaft og fintrevet skal af 1 lime
4 dl hvedemel
Hvid pisket chokoladeganache
275 g hvid chokolade
300 g flødeskum
1 dl kokosmel, evt. ristet på en tør pande
Instruktioner
Læg bagepapir i en form på 35x25 cm.
Smelt smørret, og tag det af kogepladen. Hak chokoladen groft, og smelt den i det varme smør. Pisk æg, flormelis og vaniljesukker luftigt. Tilsæt smørblandingen og lime.
Vend hvedemelet i, og hæld dejen i formen.
Bag i 20-25 minutter. Lad kagen køle af, og stil den i køleskabet i 1-2 timer.
Forbered ganachen en dag i forvejen, så den kan sætte sig, inden du pisker den op, ellers er der risiko for, at den skærer sig. Se tips nedenfor til alternative og hurtigere toppings.
Hak chokoladen, og læg den i en skål. Bring fløden i kog, og hæld lidt ad gangen over chokoladen. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Lad det køle af natten over.
Pisk ganachen let sammen, og fordel den over kagen. Drys med kokosmel.
Tip
Hvis du ikke vil vente, kan du smøre flødeskum ud over kagen, når den er afkølet, rive hvid chokolade over og drysse med kokosmel.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.