Blondie med pisket ganache og kokos

Cirka 20 stykker

PT40M

ca. 45 minutter + 1 dag for ganachen at sætte sig

Vurdering (2 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

250 g smør
250 g hvid chokolade
5 æg
3 1/2 dl Dansukker Sukker
2 tsk vaniljesukker
2 spsk. limesaft og fintrevet skal af 1 lime
4 dl hvedemel

Hvid pisket chokoladeganache
275 g hvid chokolade
300 g flødeskum
1 dl kokosmel, evt. ristet på en tør pande

Instruktioner

Læg bagepapir i en form på 35x25 cm.

Smelt smørret, og tag det af kogepladen. Hak chokoladen groft, og smelt den i det varme smør. Pisk æg, flormelis og vaniljesukker luftigt. Tilsæt smørblandingen og lime.

Vend hvedemelet i, og hæld dejen i formen.

Bag i 20-25 minutter. Lad kagen køle af, og stil den i køleskabet i 1-2 timer.

Forbered ganachen en dag i forvejen, så den kan sætte sig, inden du pisker den op, ellers er der risiko for, at den skærer sig. Se tips nedenfor til alternative og hurtigere toppings. 

Hak chokoladen, og læg den i en skål. Bring fløden i kog, og hæld lidt ad gangen over chokoladen. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Lad det køle af natten over.

Pisk ganachen let sammen, og fordel den over kagen. Drys med kokosmel.

Tip
Hvis du ikke vil vente, kan du smøre flødeskum ud over kagen, når den er afkølet, rive hvid chokolade over og drysse med kokosmel.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.