Blommetærte - Opskrifter

Blommetærte

ca. 10 portioner
Blommetærte
Bedømmelse: (85vurderinger)

Ingredienser

Dej
125 g blødt smør eller margarine
3 dl hvedemel
2 spsk. Dansukker Rørsukker
2 spsk. vand

Fyld
150 g smuttede mandler
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 æg
3 dl cremefraiche
Revet skal af en halv usprøjtet citron
1 liter friske blommer

Pynt
Dansukker Flormelis

Bland fedtstof, hvedemel, sukker og vand til en jævn dej. Tryk dejen ud i en tærteform, ca. 28 cm i diameter. Prik den med en gaffel. Lad dejen hvile koldt i 30 minutter.

Mal mandlerne. Bland derefter alle ingredienserne til fyldet i en skål, og hæld det på tærtebunden. Halvér blommerne, og fjern stenene. Tryk de halverede blommer ned i dejen. Bages nederst i ovnen ved 225 °C i ca. 30 minutter. Server tærten lun med vaniljesauce, is eller letpisket fløde til. Drys lidt flormelis over lige inden servering.

Blommerne kan erstattes af andre bær eller frugter.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;