Blommemarmelade

2 glas 30 minutter
Brug årets blommehøst, og lav en lækker blommemarmelade! Spis blommemarmeladen på brød, eller prøv den som fyld i en roulade.
Blommemarmelade
Bedømmelse: (78vurderinger)

Ingredienser

  • 800 g blommer, valgfri sort
  • 400 g Dansukker Syltesukker
  • 2 kanelstænger

Smagsgiver efter eget valg

  • 2-3 spsk. mørk rom

Skold, flå og udsten blommerne. Vend blommer, syltesukker og kanelstænger sammen i en gryde, og lad det koge under omrøring i 3-4 minutter.

Tag kanelstængerne op, og skum af. Stavblend marmeladen hurtigt, så der stadig er lidt stykker blommer tilbage.

Tilsæt rom efter behag, og lad det koge yderligere i 2 minutter.

Hæld marmeladen på varme, skoldede glas. Luk glassene og opbevar dem i køleskabet.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker